PRVAK EVROPE STIŽE NA MARAKANU: Prisećanje na Liverpul pred spektakl u Ligi šampiona
Foto: Fk. Crvena zvezda

Liga šampiona

PRVAK EVROPE STIŽE NA MARAKANU: Prisećanje na Liverpul pred spektakl u Ligi šampiona

Fudbal -

Crvena zvezda će u meču šestog kola grupne faze Lige šampiona dočekati Mančester Siti na čuvenoj Marakani u sredu, 13. decembra od 18 časova i 45 minuta.

Kuća svih zaljubljenika u crveno-bele boje je mesto gde se čuda dešavaju, a o tome svedoče mnoge istorijske pobede crveno-belih.

Vraćamo se u 2018. godinu i najveći trijumf Crvene zvezde u 21. veku, kada je pred punim tribinama stadiona "Rajko Mitić" savladan Liverpul, kasnije u toj sezoni šampion Evrope.

Izabranici Jirgena Klopa su, šestog novembra pre pet godina, došli na Marakanu kao veliki favoriti, te klub koji su svi već videli u samoj završnici Lige šampiona.

Na terenu je tim iz Engleske bio predvođen zvezdama poput Moa Salaha, Sadio Manea i Virdžila Van Dajka. Niko nije bio preterano optimističan pred četvrto kolo najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, ali je Zvezda upravo na ovom meču pokazala ono što zapravo jeste - velikan koji se ne plaši nikoga.

Milan Pavkov
foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bio je to dan kada je Milan Pavkov ušao u duh crveno-belih velikana pred kojima su svojevremeno padali Arsenal, Real Madrid, Bajern Minhen, kao i mnoge druge fudbalske legende. Postao je gorostasni napadač te večeri ljubimac zvezdaša, te naposletku dobio i pesmu od strane navijača. Pavkov je u 22. minutu prvo šokirao Liverpul, ali i ceo stadion, nebeskim skokom na asistenciju Marka Marina iz kornera, da bi sedam minuta kasnije fenomenalnim udarcem sa velike distance, nakon solo prodora, po drugi put matirao Alisona za delirijum na tribinama. Svi su očekivali brzu reakciju tada viceprvaka i u tom trenutku budućeg šampiona Evrope, ali rezultat je ostao nepromenjen.

Od tog trenutka, novembarske hladne noći Zvezda i tim Vladana Milojevića su postali mit o kom će se pričati decenijama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track