ERDOGAN HITNO REAGOVAO NAKON HAOSA NA UTAKMICI! Vandalizam i prebijanje izazvali radikalne poteze - usledila i hapšenja
Foto: AP/Francisco Seco, Depo Photos/ABACA / Abaca Press / Profimedia

HAOS

ERDOGAN HITNO REAGOVAO NAKON HAOSA NA UTAKMICI! Vandalizam i prebijanje izazvali radikalne poteze - usledila i hapšenja

Fudbal -

Fudbalski savez Turske odlučio je da prekine prvensto na neodređeno vreme nakon napada na sudiju utakmice Ankaraguču - Rizespor.

Meč 15. kola turske Superlige završen je rezultatom 1:1, a nakon što je sudija, Halil Umut Meler, označio kraj, došlo je do velikog incidenta.

Predsednik Ankaragučua, Faruk Koca, ušao je na teren, prišao sudiji i udario ga pesnicom u glavu.

Sudija je pao na travu, a tada su do njega stigli i brojni navijači domaćeg tima koji su redom šutirali arbitra ove utakmice dok je bio na zemlji.

FS Turske je sazvao vanredni sastanak na kojem je doneta odluka da se prekine prvenstvo na neodređeno vreme, udruženje turskih fudbalskih sudija pozvalo je članove da iskoriste pravo na povlačenje, a nedugo nakon sramotnih dešavanja u prestonici Turske oglasio se predsednik ove države, Redžep Tajip Erdogan.

- Osuđujem napad na sudiju fudbalske utakmice. Nikada nećemo da dopustimo da se nasilje umeša u turski sport - poručio je Erdogan.

Halil Umut Meler je primljen u bolnicu, a prema navodima turskih medija, uhapšene su najmanje tri osobe, među kojima je i predsednik Ankaragučua.

Turski ministar pravde, Jilmaz Tunc, potvrdio je da je pokrenuta istraga protiv odgovornih za napad i najavio je visoke kazne.

Kurir sport/Al Jazeera

Bonus video:

00:41

Navijač uleteo na teren i pravio cirkus na utakmici Čukaričkog

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track