CRVENA ZVEZDA NA SKENERU KURIRA: Hvang i Katai matirali prvaka Evrope
Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP / Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

CRVENA ZVEZDA NA SKENERU KURIRA: Hvang i Katai matirali prvaka Evrope

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u Beogradu od Mančester sitija sa 2:3, u utakmici šestog poslednjeg kola Grupe G Lige šampiona. Strelci za Zvezdu bili su In Bom Hvang u 76. i Aleksandar Katai u 91. minutu, dok su golove za Mančester siti postigli Majka Hamilton u 19, Oskar Bob u 62. i Kalvin Filips u 85. minutu sa penala.

Omri Glazer 6 Nije imao posla, a primio je tri gola na Marakani. Kod penala nije mogao bolje da interveniše, jer ga je Filips besprekorno izveo. Izraelac nije imao ni prilike da se dokaže, jer igrači Sitija nisu šutirali na jegov gol, kao u prvom meču, u septembru u Mančesteru.

Naser Điga 6 Izlazio je visoko na Matea Kovačića, pokušavajući da pomogne Kangi u defanzivnim zadacima. Potom se spuštao u liniju sa Dragovićem i Spajićem, uglavnom dejstvujući po desnoj strani. Napravio je kardinalnu grešku u završnici utakmice, kada je rukama oborio Hamiltona. Dovoljno za penal, pokazaće se kasnije ključan za trijumf prvaka Engleske nad Crvenom zvezdom.

Uroš Spajić 6 Sasvim solidna partija za momka koji se vratio posle teške povrede. Videlo se da mu nedostaje utakmica, ali je rutinu nadoknađivao požrtvovanošću i borbenošću. Tako je bukvalno posle jednog starta iskrenuo na leđa Griliša, pokazavši mu ko je gazda na Marakani. Do kraja utakmice imao je nekoliko sigurnih intervencija. Deluje da je mogao da pomogne Zvezdi u Ligi šampiona, samo da je ranije dobio priliku.

Kosta Nedeljković 6,5 Nema dileme, definitivno otkriće Crvene zvezde ove sezone. Zacementirao je poziciju desnog beka. Bilo je tu solidnih ponavljanja i dobrih poteza u defanzivi. Mogao je da se proslavi, kada je Gomeza poslao u prazno, a onda levom nogom šutirao pored gola. Šteta što nije dobru partiju krunisao golom. Možda je mogao da pokaže i više, ali jednostavno bio je koncentrisan više na defanzivu i zadatke u odbrani.

Srđan Mijailović 6 Treba skinuti šešir ovom momku. Nema šta nije igrao kod Baraka Bahara. Pravi Zvezdin vojnik, momak spreman da stavi glavu u torbu za klub. Defanziva je bila njegov posao, ometanje akcija rivala i krpanje rupa za kolegama. Grešio jeste, ali je i gulio kolena i laktove za druge, treba biti pošten i to istaći. Odigrao je 90 minuta, bukvalno prodisao izlaskom Kange i ulaskom Kataija, kada je igrao isključivo na mestu zadnjeg veznog.

In Bom Hvan 7 Jedan od najboljih u redovima Crvene zvezde. Nije se štedeo, deluje da je pretrčao najviše u redovima prvaka Srbije. Vodio je duele sa Kovačićem i Nunjezom, često puta izvlačio deblji kraj. Za pošten odnos prema igri nagrađen je golom koji je postigao na asistenciju Osmana Bukarija. Valja istaći i da je bio meta provokacija gostujućih igrača, posebno defanzivca Stonsa.

Gelor Kanga 5,5 Trudio se jeste, ali jednostavno u ovakvim m utakmicama, visokog pritiska intenziteta nije se snašao. Imao je jedan odličan šut početkom drugog poluvremena kada je zagrejao dlanove golmana Sitija i to je bilo sve od njega vredno pomena. Zato i ne čudi što ga je zamenio Katai, a ta izmena se pokazala kao pravi potez trenera Bahara.

Piter Olajinka 5 Prevelik je zalogaj za njega bio da igra ving beka po levoj strani. Prvo, što to nije nikada igrao u karijeri, i drugo sa time se ne eksperimentiše u meču protiv kluba kakav je Mančester siti. Izlomio ga je trener Bahar, onako pošteno. Nije mogao da uhvati ritam i normalna posledica bila je da bude zamenjen početkom drugog poluvremena.

Šerif Endijaj 5 Najslabiji fudbaler u sastavu Crvene zvezde u meču protiv Sitija. Činjenica je da se rvao sa defanzivcima engleskog kluba, ali njegov učinak bio je ravan nuli. Pogrešio je u nekoliko prilika da izbaci Bukariju u kontru, što se toliko plaćenom igraču ne sme desiti. Imao je samo jednu šansu, kada mu je Ortega odbranio šut. Stvarno mizerija od Senegalca.

Osman Bukari 7 Uz Hvanga najbolji igrač Zvezde. Nije ga hteo gol, mada je u nekim situacijama previše petljao i imao potez više. Stavljao je defanzivce Sitija na muke kad god bi dobio loptu na prostor, a oni su udruženim snagama pokušavali da neutrališu njegoviću brzinu. Asistirao je Hvangu za gol, a imao i nekoliko dobrih pasova za Lučića i Kataija. Šteta što nije pogodio gol Sitija i krunisao vrlo dobru partiju.

Aleksandar Katai 7 Od 56. minuta umesto Gelora Kange. Magiko je Magiko, potvrdio je to i golom šampionu Evrope Sitiju. Bio je željan igre, vraćao se duboko na polovinu Zvezde i uzimao loptu igračima Sitija. Ovakav Katai potreban je Zvezdi u nastavku sezone.

Jovan Mijatović 6,5 Od 56. minuta umesto Šerifa Endijaja. Mogao je da se proslavi, ali neće ga gol u Ligi šampiona. Ni u Bernu, ni sad na Marakani. Dva puta je pogađao stativu Sitija, jednom i sa dva metra kada su svi na Marakani loptu videli u golu. Istina je da je sa njim Zvezda prodisala i bila kudikamo opasnija po gol protivnika, nego što je bio slučaj sa Endijajom u napadu.

Vladimir Lučić 6 Od 56.minuta umesto Pitera Olajinke. I čim je ušao, odmah ga je zadesila muka da mu pobegne napadač Bob i lagano se ušeta u šesnaesterac i postigne drugi gol za Siti. Nije ga to demoralisalo, atakovao je na gol rivala, ali je u prevelikoj želji gubio snagu i nedostajao mu je taj odlučujući potez za završnicu. Šteta, jer je stvarno imao nekoliko zapaženih rola.

Milan Rodić 6 Od 63.minuta umesto Uroša Spajića. Kod 2:0 za Siti ulazi da zatvori toliko problematičnu levu stranu, po kojoj je Zvezda primila oba gola. Šta je čekao Bahar? Zna valjda samo on. Zatvorio je Rodić rupu i Siti po levoj strani nije bio opasan do kraja utakmice.

Uroš Kabić / Od 78.minuta umesto Koste Nedeljkovića. Mladi napadač upisao je debi u Ligi šampiona. Proveo je desetak minuta na terenu, premalo za konačan utisak i ocenu.

(Kurir sport/A.R.)

00:32

Izlazak igrača Zvezde i Sitija na teren Marakane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track