ZVEZDINO DETE IZMEĐU RUSIJE I HOLANDIJE: Previše je dezinformacija! Gde će na kraju završiti talentovani napadač?
Foto: www.crvenazvezdafk.com

u žiži

ZVEZDINO DETE IZMEĐU RUSIJE I HOLANDIJE: Previše je dezinformacija! Gde će na kraju završiti talentovani napadač?

Fudbal -

Jovan Mijatović došao je u žižu interesovanja stranih klubova sjajnim partijama u dresu Crvene zvezde, posebno u Ligi šampiona.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nije tajna da mladi napadač koji ima samo 18 godina privlači pažnju brojnih klubova. Juventus dugo prati Jovana Mijatovića, ali je prvi konkretan potez povukao holandski Fejenord. Tamošnji mediji pišu da je nekadašnji gigant spreman da ove zime Crvenoj zvezdi plati 5.000.000 evra za perspektivnog napadača.

Shodno sponzorstvu Crvene zvezde od strane ruskog Gasproma, Zenit klub u vlasništvu naftnog giganta ima pravo da izjednači ponudu i otkupi Jovana Mijatovića. Navodno, mladi fudbaler bi više voleo da igra u Holandiji, nego u Rusiji, jer je Zenit pod sankcijama i ne može da igra evropska takmičenja. U meču protiv Mančester sitija gledali su ga skauti Fejenorda, ali i Zenita, kada je dva puta pogodio stativu i bio ozbiljna opasnost po gol prvaka Evrope i Engleske.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Tako barem pišu holandski i pojedini srpski mediji, međutim nema validne informacije iz Crvene zvezde, da li je stvarno tako. I ruski mediji bavili su se ovom temom, pisali i pišu o Jovanu Mijatoviću i mogućnosti da pređe u Zenit. Nije tajna da klub iz Sankt Peterburga sprema renoviranje tima na zimu. Planirana je prodaja nekoliko fudbalera i dolazak najmanje dva igrača iz Brazila. Praktično je izvestan transfer štopera iz Brazila Roberta Renana u Premijerligu, u Vest Hem za 25.000.000 evra.

Otvara se pitanje, ima li Jovan Mijatović mesta u Zenitu, odnosno da li klub u vlasništvu Gasproma vidi poslovan potez da dovede mladog Srbina u grad na ušću reke Neve u Baltičko more. Najviše zbog toga, što na napadačkim pozicijama ima najboljeg strelaca prvenstva Kolumbijca Matea Kasijeru i reprezentativca Rusije Ivana Sergejeva. A, tu je i Francuz Vilson Isidor koji je došao letos iz moskovske Lokomotive.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Odluka je na čelnicima Crvene zvezde i mladom Jovanu Mijatoviću. Fejenord jeste primamljiva sredina, holandska liga po meri mladom igraču. Ali, ni Rusija nije loš izbor, tamo ga čeka prijatelj i bivši saigrač iz Crvene zvezde Strahinja Eraković, koji se sjajno pokazao u Zenitu.

Kurir sport/A. R.

01:50

Mijatović posle poraza od Sitija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track