JEDINI "ORAO" KOJI JE POLETEO DO NOKAUT FAZE LIGE ŠAMPIONA! Bivši igrač Zvezde brani čast Srbije u eliti!
Foto: Starsport

svaka čast

JEDINI "ORAO" KOJI JE POLETEO DO NOKAUT FAZE LIGE ŠAMPIONA! Bivši igrač Zvezde brani čast Srbije u eliti!

Fudbal -

Završeno je takmičenje u okviru grupne faze Lige šampiona, a ekipe odlaze na zasluženi odmor do februara bar što se tiče Evrope.

U ponedeljak u 12h u Nionu zakazan je žreb za osminu finala, a jedini Srbin koji će se naći u odabranom društvu je bivši fudbaler Crvene zvezde Marko Grujić iz Porta.

Njegov Porto je slavio protiv Šahtjora (5:3) u meču koji je odlučivao o mestu koje vodi u osminu finala. Imale su ove ekipe isti broj bodova, po 9, pre ovog meča, a Portugalcima je i remi odgovarao.

Ipak, klub sa "Dragaa" ništa nije prepustio i slučaju i jednom autoritativnom partijom su pokazali da su u ovom trenutku bolja ekipa od Ukrajinaca. Srpski reprezentativac Marko Grujić ušao je u 81. minutu duela i nije imao dovoljno vremena da pokaže nešto više.

Marko Grujić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Uz Marka Grujića još jedan fudbaler koji bi u budućnosti mogao da zaigra za Srbiju, ali trenutno brani boje omladinske reprezentacije Nemačke naći će se u osmini finala Lige šampiona. Fudbaler Bajerna Aleksandar Pavlović uspeo je da se domogne elite, te će sa Bavarcima ciljati "ušati trofej" Lige šampiona. Nama ostaje da se nadamo da će uskoro promeniti svoju odluku, te umesto dresa Nemačke, u seniorskom fudbalu zaigrati za Srbiju.

Aleksandar Pavlović
foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Pavlović u poslednje vreme veoma često dobija priliku od strane trenera Tomasa Tuhela i deluje da se na njega u bavarskom klubu ozbiljno računa u budućnosti. Nije ušao u igru u poslednjem meču grupne faze koji je Bajern rešio u svoju korist na gostovanju Mančester junajtedu (0:1), ali je igrač rođen 2004. godine veliki potencijal i zbog toga bila bi prava šteta ukoliko ne bi igrao za Srbiju.

Ono što je najbitnije jeste da Srbija ima predstavnika u nokaut fazi Lige šampiona, iako smo pre početka takmičenja očekivali još nekog našeg fudbalera nakon prvog kruga.

Kurir sport / M.I.

BONUS VIDEO:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track