NEĆE BITI KAŽNJEN: Trener Arsenala Arteta oslobođen otpužbi za nedolično ponašanje
Foto: EPA/ISABEL INFANTES

PREMIJER LIGA

NEĆE BITI KAŽNJEN: Trener Arsenala Arteta oslobođen otpužbi za nedolično ponašanje

Fudbal -

Trener fudbalera Arsenala Mikel Arteta neće biti kažnjen zbog komentarisanja suđenja u porazu njegove ekipe protiv Njukasla (0:1) u Premijer ligi, saopštio je danas Fudbalski savez Engleske (FA).

FA je optužio Artetu za nedolično ponašanje, pošto je posle utakmice na Sent Džejms Parku prošlog meseca suđenje nazvao sramotnim.

U današnjem saopštenju FA navodi se da je nezavisna Regulatorna komisija utvrdila da optužba nije dokazana na saslušanju, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Tvrdilo se da su njegovi komentari predstavljali nedolično ponašanje jer su bili uvredljivi prema sudijama utakmice i/ili bili štetni za utakmicu i/ili je doveli na loš glas", piše u saopštenju.

U pisanim razlozima zbog čega optužba nije dokazana, Arteta je tvrdio da reč "sramota"(disgrace) na engleskom, ima sličan pravopis i izgovor kao španska "desgracia".

"Španska reč ima konotacije nesreće, tragedije ili loše sreće pre nego engleski ekvivalent koji sugerišu prezir, sramotu ili nepoštovanje. Iako značenje na engleskom može dovesti do tumačenja zlostavljanja ili uvrede, to nije bilo nameravano značenje", dodaje se.

Arteta je bio ljut jer se kod pobedonosnog gola Njukasla dugo gledao VAR kako bi se odlučilo da li je bilo prekršaja i ofsajda, nakon čega je pogodak bio priznat.

(Beta/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track