ZAVRŠEN JE ČUKIN EVROPSKI PUT, BRĐANI SE PORAZOM OPROSTILI OD LIGE KONFERENCIJE: Genk rutinski završio posao sa igračem manje!
Foto: Vincent Kalut / Panoramic / Profimedia

liga KONFERENCIJE

ZAVRŠEN JE ČUKIN EVROPSKI PUT, BRĐANI SE PORAZOM OPROSTILI OD LIGE KONFERENCIJE: Genk rutinski završio posao sa igračem manje!

Fudbal -

Fudbaleri Čukaričkog završili su svoj ovosezonski put na neslavan način, pošto su na gostovanju izgubili od Genka sa 0:2 (0.1) u poslednjem kolu grupne faze Lige konferencije.

Posle šest kola, momci u belo-crnim dresovima imaju isto toliko poraza, što je svakako razočaravajući podatak. Treba imati u vidu da je klub sa Banovog brda ove godine prvi put u svojoj istoriji igrao grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, te se neiskustvo igranja ovakvih mečeva oslikalo na konačan ishod plasmana.

Postojale su dobre šanse da se osvoji barem jedan evropski bod, pružila je Čuka prethodnih meseci nekoliko solidnih partija, ali greške koje su se ponavljale iz utakmice u utakmicu se na ovom nivou jednostavno ne praštaju.

Čukarički, Genk
foto: Ivica Veselinov

Iako su šanse za prolaz u narednu rundu takmičenja bile odavno izgubljene, motiv i želja i su bili prisutni kod gostujućih fudbalera, te su Brđani sve od sebe dali da upišu prvi bod u svoju kolonu, ali nažalost u toj nameri nisu uspeli.

Već posle nešto više od 60 sekundi igre, malo je nedostajalo da igrači u plavim dresovima stignu do vođstva. Jor se posle sjajne minijature stvorio sebi odličnu priliku, iskosa gađao dalji ugao, ali na sreću Filipovića lopta je protutnjala tik pored desne stative.

Nije ta šansa poremetila Brđane, već su uspeli nekako da "stanu na loptu" i prvi put zaprete u sedmom minutu, preko Luke Adžića, koji je sjajno šutirao sa nekih 17-18 metara, ali je za malo bio neprecizan.

A onda, nesmotren potez u osmom minutu napravio je mladi Nikola Stanković koji je srušio rivala u svom kaznenom prostoru, a glavni arbitar meča bez mnogo razmišljanja prstom je pokazao na belu tačku. Pejntsil je preuzeo odgovornost na sebe, a njegovu nameru pročitao je iskusni Filipović, te promene rezultata u tom momentu nije bilo.

Čukarički, Genk
foto: Ivica Veselinov

Novo uzbuđenje pred golom gostujućeg tima viđeno je u 18. minutu, a tada je "saveznik" Brđana bila prečka, koju je zatresao Federa.

Inicijativa Genka isplatila se u 21. minutu. Ovog puta, stvari u svoje ruke uzeo je Hejnen i odličnim udarcem iz velike udaljenosti zatresao mrežu Čuke. Potpuno su zasluženo Belgijanci došli do vođstva, od prvog minuta meča znali su šta žele, bili su konkretniji i bilo je pitanje momenta kada će Filipović biti matiran.

Čukarički se tokom ove evropske epizode susreo sa brojni kadrovskim problemima, koji su nakon ove večeri još veći. Naime, zbog povrede je u 30. minutu teren napustio golman Nenad Filipović, dok je umesto njega između stativa stao prekaljeni Nemanja Belić.

Podsetimo, put Belgije nisu krenuli Marko Docić, Ognjen Vranješ, Luka Subotić i Vukašin Jovanović, dok je Miladin Stevanović već duže vreme van stroja.

Čukarički, Genk
foto: Ivica Veselinov

Ipak, od 33. minuta situacija na terenu drastično se promenila, a razlog je taj što su domaćini ostali sa igračem manje. Galarza je u jednom duelu na nesportski način udario Sisoka kopačkom po glavi, a sudija je posle gledanja snimka poslao vezistu Genka u svlačionicu. Preuzeli su gosti posed, lopta je više bila u nogama igrača Čukaričkog, bilo je nekoliko polu šansi i šuteva iz daljine, ali se rezultat nakon prvih 45 minuta nije menjao.

U nastavku igre prednost Brđana sa igračem više postojala je samo na papiru, pošto su domaći bili ti koji su diktirali tempo i pitali se za sve što se dešava na terenu, iako su poslednji minuti u prvom poluvremenu naslućivali na to da bi rezultat na semaforu mogao da se promeni.

To se i dogodilo, samo ne onako kako su momci u belim dresovima to želeli, pošto je i druga lopta završila u mreži beogradskog tima.

Igrao se 57. minut kada je Đorđe Ivanović izgubio loptu na svojoj polovini, što su domaćini to na najsuroviji način kaznili. Pejnsil je dobio loptu u prostor, rutinski obišao Belića i tako udvostručio prednost svog tima. Potom smo gledali i proveru VAR snimka zbog mogućeg ofsajda, ali je na kraju ipak priznat gol.

Čukarički, Genk
foto: Vincent Kalut / Panoramic / Profimedia

Od tog momenta ideja Brđana je nestala, kreativnost na protivničkoj polovini je falila, koncentracija je opala pa je bilo jasno ko će iz ovog susreta izaći kao pobednik.

Iako su imali igrača manje, fudbaleri Genka bili su veoma disciplinovani i uspeli da odole svim naletima Čukaričkog i obraduju svoje navijače još jednim trijumfom.

Posle šest kola, Čukarički zauzima poslednje mesto na tabeli bez ijednog osvojenog boda, dok Genku pripada treća pozicija, a belgijski klub na svom kontu ima devet bodova.

1 / 13 Foto: Vincent Kalut / Panoramic / Profimedia

TOK MEČA

2. POLUVREME

90+4. minut - Kraj meča! GENK - ČUKARIČKI 2:0 (1:0)

90. minut - Igrače se još četiri minuta!

82. minut - ŠANSA ZA ČUKARIČKI! Sisoko je sa ivice kaznenog prostora uputio udarac, ali je golman Genka dobro intervenisao

80. minut - KAKVA ŠANSA ZA GENK! Odličnu loptu dobio je Sor, šutirao je, ali defanzivci Čuke blokiraju udarac.

77. minut - TROSTRUKA IZMENA KOD ČUKE: Iz igre izlaze Ivanović, Cvetković i Miladinović, a na terenu su Tomović, Adetundži i Janković.

70. minut - Genk sve više preti, mogli su i do trećeg gola...

66. minut - IZMENA KOD ČUKE: Teren je napustio Adžić, u igri je Luter.

57. minut - GOL! Posle VAR provere pogodak Pejncila je priznat! Domaćin je sa igračem manje duplirao prednost!

49. minut - ŠANSA ZA ČUKU! Posle kornera najbolji u skoku bio je Tošić, ali lopta završava pored stative.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Čukarički, Genk
foto: JOHAN EYCKENS / AFP / Profimedia

1. POLUVREME

45+6. minut - Kraj prvog poluvremena!

45. minut - Igraće se još šest minuta!

43. minut - GOSTI SVE OPASNIJI! Čukarički koristi igrača više, pokušava Adžić, ali bez uspeha.

39. minut - ČUKARIČKI PRETI! Probao je Nikčević iz velike daljine, ali je lopta završila pored gola!

38. minut - IZMENA KOD GENKA: Umesto Fadere na terenu je Hrosovski

34. minut - CRVENI KARTON ZA GENK! Galarza ide van igre! Posle video provere Genk ostaje sa igračem manje!

32. minut - Žuti karton za Sisoka!

31. minut - UMALO TUČA! Meč tek što je nastavljen, došlo je do čarki na terenu! U sudaru Sisoka i Galarze u vazduhu obojica fudbalera našla su se na travi i usput su "zakačila" jedan drugog. Ubrzo se stvorila gužva, umešali su se igrači oba tima, pa je sudija imao pune ruke posla.

29. minut - IZMENA KOD ČUKARIČKOG: Filipović ipak ne može da nastavi, umesto njega na terenu je Belić.

21. minut - GOL! Hejnen sa više od 20 metara evrogolom pogađa mrežu Filipovića!

18. minut - STATIVA! Fadera je snažno šutirao, ali nije imao sreće.

15. minut - Golman Filipović se povredio i Čuka je primorana da promeni čuvara mreže - zagreva se Nemanja Belić, ali Filipović posle ukazane medicinske pomoći ipak odlučuje da nastavi meč.

14. minut - JOŠ JEDNA ODBRANA FILIPOVIĆA! Šutirao je Pejncil, ali je golman Čuke bio na pravom mestu.

9. minut - NEMA GOLA! Filipović paradom odbranio penal!

8. minut - PENAL ZA GENK! Stanković je oborio Federu, a sudija je odmah pokazao na "belu tačku".

2. minut - U prva dva minuta domaćin je imao dve velike šanse - pretili su pred golom Filipovića, ali je mreža na sreću beogradskog tima ostala mirna.

18.45 - Meč je počeo!

18.30 - Fudbaleri Genka i Čukaričkog se zagrevaju

00:16

Atmosfera pred meč Genk - Čukarički

SASTAVI

Genk: Vandevordt, Arteaga, Sadik, Mekenzi, El Uahdi, Hejnen, Galarza, Pejncil, El Kanus, Fadera, Sor.

Čukarički: Filipović, Stanković, Kovačević, Sisoko, Tošić, Nikčević, Miladinović, Kovač, Adžić, Ivanović, Cvetković.

Čukarički
foto: Pritnscreen

UOČI MEČA

Za Brđane ovaj meč nema rezultatski značaj, jer su već ispali iz takmičenja, ali će želeti da ga završe barem sa jednim bodom u grupi, zbog čega će biti motivisani da pruže dobru partiju.

Genku pobeda nad beogradskim timom dosta znači jer se nada porazu Ferencvaroša od Fiorentine kako bi mogao da prođe dalje.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track