NI MATIĆU NIJE BILO JASNO ŠTA SE DEŠAVA: Ovo se ne viša često! Sudija nije reagovao, a onda ŠOK - gol je PONIŠTEN u 102. minutu
Foto: Damien MEYER / AFP / Profimedia

NEOBIČNO

NI MATIĆU NIJE BILO JASNO ŠTA SE DEŠAVA: Ovo se ne viša često! Sudija nije reagovao, a onda ŠOK - gol je PONIŠTEN u 102. minutu

Fudbal -

Situacija kakva se zaista retko dešava viđena je na utakmici Lige Evrope između Rena i Viljareala.

Utakmica je završena rezultatom 3:2 za španski tim, a domaćinu je u 102. minutu poništen gol koji bi mu doneo prvo mesto i direktan plasman u osminu ovog takmičenja.

Ren je svakako kao drugoplasiran prošao grupu, ali će u borbi za mesto među 16 najboljih ekipaa u ovom takmičenju, za rivala imati ekipu koja u Ligu Evrope stiže iz Lige šampiona.

Ono što se dogodilo u dramatičnoj završnici dugo će pamtiti svi u klubu i navijači. Bod bi bio dovoljan francuskom timu da obezbedi prvo mesto i mislili su svi da ga je Ren obezbedio.

Asinjon je zatresao mrežu i doneo veliko slavlje punim tribinama, ali usledio je veliki šok.

Sudija Atila Karaoglan iz Turske dobio je poziv iz VAR sobe zbog pravila za koje mnogi nisu znali.

Pitanje je da li je bilo ko na tribinama znao šta se dešava i proverava, a u pitanju je situacija sa slobodnim udarcem koji je Ren izveo neposredno pred gol.

Enco Le Fe je pogodio prečku, nakon čega mu se odbila lopta koju u međuvremenu niko nije dodirnuo. Prema pravilu u ovakvoj situaciji dosuđuje se indirektan udarac u korist ekipe koja se brani.

Sudija Karaoglan nije primetio problem, ali njegovim kolegama iz VAR sobe to nije promaklo.

Gol je poništen na neprijatno iznenađenje velike većine prisutnih na stadionu. Među njima je bio i Nemanja Matić, fudbaler Rena koji je učestvovao u akciji kod poništenog pogotka.

Bivši reprezentativac Srbije je podigao stegnute pesnice u vazduh nakon što je Asinjon savladao golmana Reinu, ali je ubrzo shvatio da je uzalud slavio izjednačujući gol.

Pored direktnog odlaska u osminu finala, Ren je ostao i bez 2,3 miliona evra koliko UEFA nagrađuje prvo mesto u grupnoj fazi.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

Milan Vasić i Nemanja Matić igraju kolo u Velikoj Hoči na Kosovu i Metohiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track