"ZA MENE ON NIJE BIO SAMO TATA" Ispovest Mihinog sina zbog koje bi i KAMEN ZAPLAKAO: "Bol JAČA! I dalje je moj SUPERHEROJ"
Foto: AP Massimo Paolone

legenda živi

"ZA MENE ON NIJE BIO SAMO TATA" Ispovest Mihinog sina zbog koje bi i KAMEN ZAPLAKAO: "Bol JAČA! I dalje je moj SUPERHEROJ"

Fudbal -

Sutra je 16. decembar i navršava se prva godišnjica smrti Siniše Mihajlovića.

Siniša Mihajlović
foto: EPA Giorgio Benvenuti

Njegov sin Dušan (21) dao je intervju za "Gazzetta detlo Sport", samo dan posle kada se istim povodom oglasio i njegov brat Miroslav.

Dušan Mihajlović vrlo emotivno govorio je o svom ocu, fudbalskoj i ljudskoj veličini Siniši Mihajloviću.

- Za mene on nije bio samo tata. On je bio superheroj, idol. Bio je sve. Gledao sam ga sa ljubavlju i divljenjem. Ovo je bila godina sra..., ne znam kako da nađem drugi izraz. Ali pokušaj da kreneš napred razmisli šta bi rekao ili uradio - rekao je Dušan Mihajlović.

Dušan Mihajlović, Nikolas Mihajlović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Jedan od četvorice Sinišinih sinova otkriva kako se porodica bori sa gubitkom voljene osobe.

- U porodici smo već bili veoma bliski, sada smo još bliži. A tu je majka koja je svima nama velika zaštita. Pričati o ocu nije teret, već čast. A kad mi kažu da ličim na njega, da pravim iste gestove kao on, srce mi se puni. Sve ovo važi za svu Sinišinu decu. Divno je ponovo čuti njegov glas, videti slike. Ali i bol jača... Tata je svuda u mojoj sobi. Na zidovima, na noćnom ormariću, svuda. Ako jednog dana budem imao sina zvaće se Siniša.

Dejan Stanković, Siniša Mihajlović, Miroslav MIhajlović, Dušan Mihajlović, Nikolas Mihajlović, Sampdorija
foto: Screenshot

Porodica Mihajlović biće u nedelju od 18.00 časova na stadionu "Renato Dalara", gde će Bolonja ugostiti Romu. Bog je uredio da na godišnjicu smrti Siniše Mihajlovića igraju njegov prvi klub u karijeru u Italiji - Roma i poslednji koji je vodio kao trener - Bolonja. Istog dana, u večernjem terminu od 20.45 sati igraće Lacio i Inter, dva kluba u kojima je igrao Siniša Mihajlović.

- Bolonja i Roma igraju u nedelju. Mama, sestra Viktorija i ja ćemo biti na stadionu "Dal'Ara". Navijači Lacija spremaju neke stvari i hvala im. Uvek sam bio navijač Lacija, ali takođe i Crvene zvezde. Od navijača sam dobio zastavu sa tatinim likom na poklon. Nosim je svake nedelje da se vijori.

Siniša Mihajlović
foto: Starsport

Dušan Mihajlović otkrio je i jednu zanimljivost vezanu za ponudu koju je dobio njegov otac pre četiri godine.

- Bilo je to 2019. godine. Sinišu je kontaktirala Roma... Rekoh mu - tata jesi li poludeo? Ako odeš u Romu, ja više neću moći da izađem na ulicu! A on mi je odgovorio - bolje da ostaneš kod kuće i ne praviš gluposti.

Setio se Mihin sin kako su oni kao deca saznali za tešku bolest.

- U julu 2019. bili smo na odmoru na Sardiniji. Tata je bio u Bolonji i trebalo je da krene da nam se pridruži. Pozvao je mamu, rekao joj da ima leukemiju. Tada se srušio ceo svet oko nas. Znao sam da je ozbiljno, ali poznavajući ga nisam sumnjao nijednog trenutka da se neće boriti. Za mene je uvek bio nepobediv! Neranjiv.

Siniša Mihajlović
foto: Starsport

Opisao je Dušan i kako je Siniša podneo lečenje.

- Posle prve transplantacije se odlično oporavio. U Bolonji se probudio u 6.00 sati ujutru. Odmah je otišao na trčanje, gde je prešao 11 kilometara. Trenirao je tim i onda išao u teretanu. Pazio je na ishranu. Izgledao je kao robot. Onda se bolest vratila... A ni tada nisam mislio da neće uspeti.

Poslednji dani bili su najteži za Mihajloviće.

-Tata je imao apsurdnu snagu. Nedelju dana pre nego što je umro, iako umoran i iscrpljen, hodao je kilometrima. A ako bih mu, videvši ga umornog, ponudio ruku ili hteo da mu pomognem, rekao mi je: ne, mrdaj, ja ću sam. Nikada ga nisam video tako bespomoćnog, ali i takav, nije se predavao.

Otkrio je dušan, šta se to kod Siniše promenilo kada se borio sa leukemijom.

- Samo se jedna stvar promenila tokom njegove bolesti. Postao je otvoren za osećanja. Oklop koji je uvek nosio oko sebe je nestao. Dozvolio je sebi da izrazi ono što je oduvek bio - mnogo dobar čovek - zaključio je Dušan Mihajlović.

Dušan Mihajlović sa bratom Nikolasom i stricom Draženom bio je gost Crvene zvezde na Marakani, kada se klub prigodnim programom oprostio od svog voljenog Mihe. Dušan i Nikolas primili su tada uramljene dresove sa brojevima "osam" i "jedanaest" koje je Siniša Mihajlović nosio u Crvenoj zvezdi.

Kurir sport/Gazzetta dello sport

04:09

EKSLUZIVNO ZA KURIR! MIHA OSTAJE VEDROG DUHA: Da sam znao da ću biti ovako dobro, razboleo bih se ranije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track