BLISKI PRIJATELJ MIHAELA ŠUMAHERA OTKRIO NOVE DETALJE O STANJU SLAVNOG SPORTISTE: Ovakav je sada njegov život - "Divno ga čuvaju"
Foto: Profimedia

tužna sudbina

BLISKI PRIJATELJ MIHAELA ŠUMAHERA OTKRIO NOVE DETALJE O STANJU SLAVNOG SPORTISTE: Ovakav je sada njegov život - "Divno ga čuvaju"

Ostali sportovi -

Bivši šef Ferarija i FIA, Žan Tod, dao je najnovije informacije o zdravstvenom stanju svog bivšeg kolege i bliskog prijatelja Mihaela Šumahera.

Šumaher, koji je osvojio sedam titula, doživeo je tragičnu skijašku nesreću u decembru 2013. koja ga je ostavila u medicinski indukovanoj komi.

Od tada se nije javno pojavljivao, a bliži se deseta godišnjica od pomenute nesreće. O Nemcu se brine tim medicinskog osoblja i njegova supruga Korina u njihovoj kući na Ženevskom jezeru, ali malo je objavljeno u javnosti o njegovom stanju.

Mihael Šumaher
foto: Profimedia

Tod, koji je bio šef tima Ferarija kada je Šumaher osvojio pet uzastopnih titula između 2000. i 2004. godine dao je redak uvid u to kako Šumaher napreduje.

- Mihael je ovde, tako da mi ne nedostaje - rekao je Tod za "L'Equipe", pa dodao:

- Ali on jednostavno nije Mihael kakav je bio. On je drugačiji i divno ga čuvaju supruga i deca.

- Njegov život je sada drugačiji i ja imam privilegiju da delim trenutke sa njim. To je sve što se može reći. Nažalost, tragična sudbina ga je zadesila pre deset godina. On više nije onaj Mihael kojeg smo poznavali u Formuli 1 - dodao je Tod.

Mihael Šumaher
foto: Profimedia

Šumaher je jedan od najuspešnijih vozača F1 svih vremena i osvajao je titule 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003. i 2004. godine. Takođe je svom imenu dodao 71 najbrži krug i 155 podijuma tokom svoje kultne trkačke karijere.

Šumaherova porodica ostaje veoma zaštitnički nastrojena prema njegovoj privatnosti i podrazumeva se da mnogi njihovi bliski prijatelji i rođaci čak nisu sigurni u njegovo zdravstveno stanje. Međutim, u Netflik dokumentarcu 'Šumaher', koji je emitovan 2021. godine, njegova supruga Korina je pružila retke informacije. Ona je otkrila da on i dalje prolazi kroz rehabilitaciju zbog povreda koje je zadobio i tvrdi da je sada "drugačiji, ali ovde".

Navijačima će ovog meseca biti ponuđen redak uvid u život legende Formule 1 sa novim petodelnim dokumentarnim filmom nemačkog "ARD-a", koji će biti emitovan 28. decembra, obeležavajući 10 godina od užasne nesreće na skijanju. Iako su konačni detalji dokumentarca nejasni, očekuje se da će se ispitati njegov uspon u sportu, dok bi takođe mogao ponuditi više uvida u ono što se dogodilo sa nesrećom i kako on sada napreduje.

Kurir sport / Dailymail / Ž.S.

BONUS VIDEO:

01:43

BUGARSKI SPASILAC, HEROJ STARE PLANINE: Od bele smrti spasio čak 50 ljudi (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track