KLOP BRANI MLADE FUDBALERE POSLE PORAZA U BELGIJI: Znam koliko su dobri jer ih svakodnevno gledam na treningu...
Foto: Steve Flynn/News Images / imago sportfotodienst / Profimedia

LIVERPUL

KLOP BRANI MLADE FUDBALERE POSLE PORAZA U BELGIJI: Znam koliko su dobri jer ih svakodnevno gledam na treningu...

Fudbal -

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da neće suditi o svojim mladim fudbalerima na osnovu njihovog učinka i poraza od belgijskog Rojal Union Sen Žila u poslednjem kolu grupne faze Lige Evropa.

Liverpul je izgubio u Briselu sa 1:2 od Rojal Uniona, a Klop je promenio sastav kako bi šansu dao mlađim igračima, ali i odmorio prvotimce za predstojeći derbi Premijer lige protiv Mančester junajteda.

"Potpuno sam promešao tim, tako da mislim da su promene koje smo napravili, količina izmena, bili previše za ritam. Nikada ne bih sudio o igraču posle ovakve utakmice i rekao da očigledno nije dovoljno dobar ili nešto slično. Znam koliko su dobri jer ih svakodnevno gledam na treningu, a ovo je bilo važno iskustvo", rekao je Klop, preneo je Skaj.

Liverpul je i pre utakmice obezbedio plasman u nokaut fazu Lige Evropa kao prvi u Grupi E. U prvom timu bili su igrači iz akademije Ben Douk, Kejd Gordon, Luk Čembers i Konor Bredli, a prvi gol u seniorskoj konkurenciji postigao je Džarel Kvansa.

"Mislim da nijedna karijera nije počela bez ovakvih utakmica u kojima morate da se mučite, u kojima morate da se borite, gde morate da preživite. Za neke je ovo bilo vrlo važno iskustvo, a za druge je bilo dobro za ritam. Video sam i dobru igru. Niko nije povređen, oporavićemo se, idemo kući i ponovo igramo", naveo je Klop.

Prosečna startst ekipe Liverpula u sinoćnjoj utakmici bila je 21,9 godina, a 30-godišnji Vataru Endo bio je pet godina stariji od prvog sledećeg seniorskog igrača, a samo Ibrahima Konate i Kodi Gakpo smatraju se starterima.

Posle 16 kola Liverpul je prvi na tabeli sa 37 bodova, bodom više od Arsenala, a u nedelju od 17.30 na Enfildu igra protiv Mančester junajteda.

(Beta/Sky Sport)

00:16

Atmosfera pred meč Genk - Čukarički

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track