ZVEZDA PRONAŠLA LEVOG BEKA - REKORDERA! Prošao je neobičan put, od januara će biti BEZ UGOVORA, ali MLS može da bude problem
Foto: AP Matt Slocum

FUDBALSKI TRANSFERI

ZVEZDA PRONAŠLA LEVOG BEKA - REKORDERA! Prošao je neobičan put, od januara će biti BEZ UGOVORA, ali MLS može da bude problem

Fudbal -

Pozicija levog beka je već nekoliko sezona unazad jedan od glavnih problema Crvene zvezde, a čini se da su na Marakani odlučili da ga reše.

Prema navodima Toma Bogerta, novinara uglednog "Atletika", crveno-beli su zainteresovani za Kaia Vagnera, nemačkog fudbalera koji već četiri godine igra za Filadelfiju.

Već neko vreme herojski Milan Rodić obavlja svoje zadatke i sve što se od njega traži, ali nekada to nije dovoljno. Pokušavali su razni treneri, sa raznim rešenjima, ali bez velikog uspeha.

Vagneru na kraju 2023. godine ističe ugovor sa MLS ekipom i od januara će biti slobodan igrač.

Kai Vagner
foto: AP Chris Szagola

To znači da bi Zvezda mogla da ga dovede, a da ne plati obeštećenje.

Međutim, Bogert navodi da je ostanak u Filadelfiji i dalje realna opcija za Vagnera. U slučaju da kao slobodan agnet potpiše ugovor sa nekim timom iz MLS mogao bi da dobije znatno jači ugovor.

Dvadesetšestogodišnjak je 2022. godine ušao u najuži izbor kandidata za nagradu defanzivca godine u MLS, a rekorder je po broju asistencija u ovoj ligi kada je reč o defanzivcima pošto je prošle sezone upisao osam dodavanja za gol.

Vagner je prošao kroz mlađe kategorije Ulma, a sa 19 godina je prešao u Šalke gde se nije dugo zadržao. Bio je još član Vurzburger Kikersa pre nego što je 2019. godine otišao u SAD.

Od dolaska u Filadelfiju odigrao je 170 utakmica i na njima je postigao sedam golova uz 32 asistencije.

Kurir sport

Bonus video:

08:49

ZVEZDA ODAVNO NIJE IMALA TAKVOG IGRAČA, DAO JE DUŠU JUČE Eksperti saglasni: Klub ima budućnost, ali mladi NE ZNAJU AZBUKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track