DOŽIVEO STRAVIČNU NESREĆU I 83 DANA PROVEO U KOMI Potresna ispovest golmana PSŽ-a: Izgubio sam 20 KILOGRAMA, bio sam kao ČAČKALICA
Foto: Printscreen

OTVORIO DUŠU

DOŽIVEO STRAVIČNU NESREĆU I 83 DANA PROVEO U KOMI Potresna ispovest golmana PSŽ-a: Izgubio sam 20 KILOGRAMA, bio sam kao ČAČKALICA

Fudbal -

Golman Pari Sen Žermena Serhio Riko uspešno se oporavlja nakon teške nesreće koju je doživeo u Andaluziji.

Nesrećnom španskom golmanu život je visio o koncu nakon stravičnog pada sa konja. Naime, pre nepuna četiri meseca Riko je pao sa konja, potom zadobio nekoliko udaraca kopitom. Pretrpeo je moždani udar i frakturu vratnog pršljenja. Danima su se lekari borili za njegov život, čak 83 dana proveo je u komi i izgubio čak 20 kilograma.

Izašao je iz bolnice u avgustu i redovno ide na terapije u Sevilji. Još uvek nije počeo da trenira, ali nada se da će se priključiti ekipi do kraja sezone.

Za španski "Cope" otvoreno je pričao o svojoj najvećoj životnoj borbi.

"Svakim danom sam sve bolje, ali medicinski gledano, još uvek nisam na 100 odsto. Ostao sam u Sevilji kako ne bih često putaovao avionom kada radim testove", kaže Riko.

Prisetio se perioda kada je tek napustio bolnicu.

"Izgubio sam skoro 20 kilograma nakon nesreće. Imao sam 92 kilograma, a pao sam na 72, ali sada sam se vratio na 88. Video sam fotografije kada sam izašao iz bolnice - izgledao sam kao čačkalica", otkriva Riko.

Kurir sport/J.M.

01:11

Golman i kapiten Zvezde Milan Borjan o teškom detinjstvu u Krajini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track