ČUDESNA RABONA, NEBESKE MAKAZICE I PRAVO FUDBALSKO SAVRŠENSTVO! Zavalite se i uživajte: Pogledajte najlepše golove u 2023. godini
Foto: Printscreen

FUDBALSKE ČAROLIJE

ČUDESNA RABONA, NEBESKE MAKAZICE I PRAVO FUDBALSKO SAVRŠENSTVO! Zavalite se i uživajte: Pogledajte najlepše golove u 2023. godini

Fudbal -


Fudbalske bravure na koje ne treba previše trošiti reči...

Na fudbalskim terenima širom planete u godini za nama viđene su razne majstorije.

Bilo je lobova, golova sa pola terena, spektakularnih driblinga, makazica, rabona, voleja... Pregršt spektakularnih golova koji su ljubitelje fudbala širom sveta ostavljali bez daha.

U finalnoj trici za zvanično najbolji gol 2023. godine na kraju su se izdvojila tri kandidata.

Predstavljamo vam tri najlepša gola koja su ušla u uži izbor za nagradu "Puškaš", koju tradicionalno dodeljuje FIFA.

1. Nunjo Santos (Sporting - Boavista, 12. mart.)

Spektakularna "rabona"

Na utakmici portugalskog prvenstva Sporting je savladao Boavistu rezultatom 3:0, a fudbaler domaćeg tima Nunjo Santos postigao je najatraktivniji gol u svojoj karijeri.

Vezni fudbaler Sportinga čekao je povratnu loptu sa desne strane, ona je u gužvi zakačila jednog fudbalera i promenila smer, ali taman onoliko koliko je bilo potrebno da je Santos perfektno zahvati popularnom "rabonom" i "skine paučinu" sa protivničkog gola.

Uživajte:

2. Giljerme Madruga (Novorizontino - Botafogo, 27. jun.)

Nebeske makazice

Mladi vezista Botafoga Giljerme Madruga na utakmici brazilske druge lige izveo je potez koji je raspametio ljubitelje fudbala širom sveta.

Na utakmici protiv Novorizontina Madruga je sa 20 metara udaljenosti postigao spektakularan gol "makazicama". Mnogi se na ovoj udaljenosti od gola ne bi usudili na ovakav potez, ali Brazilac je probao i na kraju izveo remek-delo o kom će se dugo pričati.

Uživajte!

3. Hulio Ensiso (Brajton - Mančester siti, 24. maj.)

Fudbalsko savršenstvo

U finišu prethodne sezone, na utakmici između Brajtona i Mančester sitija, viđena je jedna od najlepših akcija koja je krunisana bombom mladog Paragvajca sa 25 metara udaljenosti. Akcija je započeo golman Galebova, Siti nije mogao da dođe do lopte, igrači Brajtona razmenili su više od 10 hiruški preciznih dodavanja, a onda je usledio razoran udarac Ensisa i gol koji je obeležio prethodnu sezonu u Premijer ligi.

Uživajte!

Pobednik će biti proglašen na svečanoj ceremoniji u Londonu 15. januara 2024. godine.

00:30

Gol Zahida protiv Spartaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track