ČOLO U SVLAČIONICI NIKADA NIJE IZGOVORIO NJEGOVO IME! Služio se raznim trikovima i koristio podrugljiv nadimak - PATULJAK!
Foto: Guillermo Martinez/AFLO / AFLO / Profimedia

zanimljiva priča

ČOLO U SVLAČIONICI NIKADA NIJE IZGOVORIO NJEGOVO IME! Služio se raznim trikovima i koristio podrugljiv nadimak - PATULJAK!

Fudbal -

Bivši fudbaler Atletiko Madrida, Brazilac Filipe Luis, otkrio je kakvim se sve "trikovima" služio Dijego Simeone kako bi zaustavio Lionela Mesija.

Argentinac je terorisao odbrane protivničkih timova tokom svog dugogodišnjeg boravka u Barseloni, pa je popularni Čolo pred okršaje sa Barsom na poseban način pripremao ekipu.

Bojan Krkić, Lionel Mesi
foto: EPA/XAVIER BELTRAL

Bivši as Atletika, Filipe Luis, otkrio je da je pravio posebnu taktiku za Mesija i da u svlačionici nikada nije izgovarao njegovo ime.

"U Atletiku Simeone bi stavio četiri igrača na Mesija. Kada bi postigao gol nije krivio igrče, jer smo sve odradili - to je jednostavno Mesi", otkriva Filipe i dodaje:

"Pre utakmice protiv Barselone nikada nije izgovarao njegovo ime. Uvek bi ga zvao "patuljak", da ga se ne bismo bojali na trenu".

Uprkos svim naporima čuvenog trenera, Mesi je pravio ozbiljne probleme Atletiku. Postigao je 32 gola i zabeležio devet asistencija u 43 utakmice protiv Atletika u svim takmičenjima.

Kurir sport/J.M.

00:33

ŽENSKI FUDBAL GLEDANIJI OD MUŠKOG! Barselona i Real oborili svetksi rekord: 91.553 gledalaca na Nou Kampu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track