"OVO JE AFRIČKI DERBI, SRAMOTA JE DA TI IGRAČI..." Bivši as crno-belih BEZ DLAKE NA JEZIKU, žestoko je OPLEO po Zvezdi i Partizanu
Foto: Nenad Kostić

ŽESTOKO

"OVO JE AFRIČKI DERBI, SRAMOTA JE DA TI IGRAČI..." Bivši as crno-belih BEZ DLAKE NA JEZIKU, žestoko je OPLEO po Zvezdi i Partizanu

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde u sredu od 18 sati igraju 171. večiti derbi na stadionu u Humskoj.

Crveno-beli ulaze u utakmicu sa dva boda više u odnosu na crno-bele, iako su izabranici Igora Duljaja pre samo tri kola imali plus šest. U najavi utakmice pozvali smo Srđu Kneževića, bivšeg igrača Partizana, da nam prokomentariše dešavanja pred najveću utakmicu u srpskom fudbalu i da svoje mišljenje o sudaru dva tima koje se jedina već 20 godina bore za titulu.

Srđa Knežević
foto: Starsport

Kada je reč o samom derbiju, bivši igrač "parnog valjka" kaže da igrači koji igraju u naša dva najveća kluba ne zaslužuju da budu tu gde jesu.

- Mislim da ovo nema veze sa derbijem, ovo je afrički derbi. Sramota je da ti igrači na svojim grudima nose grbove Partizana i Zvezde. To je katastrofa, oni to ne zaslužuju. Umesto da se da šansa mladim igračima oni guraju ove strance koji nemaju nikakav kvalitet. Ko će da dođe da gleda nekvalitetne strance. Da igraju ovi mladi pa bi bar neko došao - rekao je Knežević za Kurir i potom se osvrnuo na činjenicu da navijači Partizana ne dolaze u Humsku ulicu.

Stranci derbi, FK Partizan, Partizan
foto: Starsport

- Treba biti realan i reći da ovo nema veze sa Partizanom, da navijači ne dolaze na utakmice. Pa šta je Partizan bez navijača? Potpuno pogrešna politika, dovode igrače koji ne zaslužuju da nose dres Partizana i to je tužno. Umesto da puste ovu decu iz omladinske škole da igraju, mnogo bolje bi bilo. Tu je Ilić, Stjepanović, da se dodaju još tri, četiri iskusnija igrača i da krenu od početka. Ovako mislim da to nema smisla, da se sve svodi na borbu, na dobijanje utakmica u poslednjim sekundama po ko zna koji put. Ne mislim da će ovaj derbi bilo šta da odluči, Zvezda je prva iako mislim da ni oni ne znaju kako su prvi, mislim da će posle derbija tu i ostati - počinje priču za Kurir nekadašnji štoper crno-belih.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez dozvole i navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track