IMA LI ZVEZDA ŠANSE DA DOVEDE MILOŠA LUKOVIĆA?! MOMAK JE EKSPLODIRAO: Rusi nude 6 miliona evra, tu su Ajntraht i Salcburg
Foto: Starsport/Dušan Milenković

analiza

IMA LI ZVEZDA ŠANSE DA DOVEDE MILOŠA LUKOVIĆA?! MOMAK JE EKSPLODIRAO: Rusi nude 6 miliona evra, tu su Ajntraht i Salcburg

Fudbal -

Miloš Luković, mladi fudbaler IMT, nastavlja da rešeta mreže u Superligi i tako privlači sve veću pažnju klubova.

Miloš Luković
foto: Starsport/Dušan Milenković

Momak koji ima 18 godina postigao je jedini gol u utakmici između Čukaričkog i IMT, ujedno i svoj deveti u fudbalskom prvenstvu Srbije. Tako je Miloš Luković doneo treću pobedu "traktoristima" u gostima u domaćem šampionatu, posle trijumfa u Novom Pazaru i Kruševcu protiv Napretka.

Miloš Luković svojom konstitucijom, ali i fudbalskim znanjem već sada deluje kao moderan napadač. Visok je 184 centimetra, izrazito je snažan, jak u duelu, odlikuje ga odlična igra glavom i precizan šut desnom nogom. Neodoljivo podseća na Aleksandra Mitrovića, s tim što je znatno brži od slavnog zemljaka i napadač Srbije. Bez obzira što ima samo 18 godina čini se da je prerastao sredinu kakav je IMT i gotovo je izvesno da bi već ove zime mogao da promeni sredinu.

Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela, Svetozar Mijailović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nije tajna da Crvena zvezda od starta prvenstva pomno prati partije snažnog centarfora. Deluje da bi Miloš Luković prosto eksplodirao na Marakani. Ukoliko crveno-beli prodaju Jovana Mijatovića, napadač IMT nameće se kao logično rešenje za poziciju prvog špica. Zvezdi ide na ruku što Miloš Luković nikada nije krio da je navijač crveno-belih, tačnije to je porodična tradicija. Međutim, u celoj priči pita se i IMT, tačnije njegovo rukovodstvo, koje već sada ima milionske ponude za mladog fudbalera.

Letos je švedski Malme nudio 1.800.000 evra za Miloša Lukovića, a odnedavno njegove partije prati i norveški Bodo Glimt. Nekako iz senke gledaju skauti Ajntrahta iz Frankfurta i Red bul Salcburga. U igri su i određeni ruski klubovi, platežno izuzetno moćni što je potvrdio i igračev agent Bratislav Ristić. Prema pisanju nekih tamošnjih medija Miloš Luković je na radaru dva moskovska velikana, Spartaka i Dinama. Navodno, IMT je Rusima tražio neverovatnih 6.000.000 evra.

- Znam da postoji interesovanje i nekoliko zvaničnih ponuda, ali trenutno sam usredsređen na teren i igre IMT-a. Želim da odigramo što je moguće bolje dve utakmice, a o ponudama i karijeri brine se prvi čovek kluba, gospodin Rade Dunjić - poručio je Miloš Luković pre dva dana.

Miloš Luković, Svetozar Marković
foto: Starsport

Nema sumnje da bi za mladog napadača, kakav je Miloš Luković najvažnije od svega bilo da izabere sredinu u kojoj će igrati. Sedenje na klupi bi za njega bilo pogubno, pa mladi napadač sa svojim agentima pomno i pažljivo bira za koji klub će potpisati. Novac barem sada, ne bi trebalo da mu bude primaran cilj. Visoki ugovor mu neće pobeći za godinu, dve, ili tri.

Miloš Luković i ljudi koji brinu o njemu treba da donesu mudru i trezvenu odluku.

Kurir sport/A. R.

02:16

Jovan Mijatović posle poraza od Lajpciga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track