NEVEROVATNA VEST DOLAZI IZ UKRAJINE: Mobilisan ceo jedan fudbalski tim! Da li je klub pred gašenjem, ako igrači odu na front!?
Foto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

kijev

NEVEROVATNA VEST DOLAZI IZ UKRAJINE: Mobilisan ceo jedan fudbalski tim! Da li je klub pred gašenjem, ako igrači odu na front!?

Fudbal -

Neverovatne vesti stižu iz Ukrajine, a tiču se fudbalskog kluba Obolon iz Kijeva.

Obolon, Obolon Kijev
foto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naime, kako prenose pojedini telegram kanali iz Ukrajine i Rusije, svih 25 fudbalera ovog kluba dobilo je poziv za mobilizaciju. To bi bio veliki udarac za Obolon, jer bi u slučaju da se ove informacije pokažu kao tačne morao da istupi iz Premijer lige Ukrajine, elitnog stepena takmičenja.

Ovu informaciju među prvima je preneo poznati ukrajinski sportski novinar Mihail Spivakovski.

- Prema našim informacijama, na adresu kluba Obolon stigao grupni poziv da se jave u regrutni centar. Mislim za 25 ljudi. Fudbaleri sada sigurno imaju pitanja za rukovodstvo zemlje, vlasti i predsednika, jer su im baš oni rekli da moraju da igraju i održavaju prvenstvo. Kako to može biti u korelaciji sa činjenicom da tim dobija sudske pozive? Zašto? Kako sve ovo da shvatim? Meni ne polazi za rukom - rekao je Spivakovski na Jutjub kanalu TaToTake.

Mihail Spivakovski
foto: Printskrin/Jutjub

Potom se oglasio direktor kluba Obolon iz Kijeva Aleksandar Rizničenko.

- Igrači Obolona su na planiranom odmoru. Nigde nije stigao poziv. Međutim, u ovu situaciju može doći bilo koji klub, jer je u zemlji rat - citira izjavu Rizničenka telegram kanal UPL TB, a prenosi portal Fanday.

Pres-služba kluba objavila je zvanično saopštenje u kojem je demantovala informaciju da su igrači dobili pozive iz vojnog registra.

„FK Obolon Kijev poštuje zakon i u skladu sa rezolucijom Kabineta ministara Ukrajine br. 1487 o postupku organizovanja i uvođenja vojne registracije vojnih obveznika, obveznika vojne službe i rezervista, u toku je usaglašavanje vojnih evidencija vojnih obveznika i rezervista.

FK Obolon Kijev je, prema rezoluciji Kabineta ministara od 27. januara 2023. broj 76, dobio status kritičnog preduzeća za funkcionisanje privrede. Shodno tome, fudbaleri kluba, koji su bili vojni obveznici, dobili su rezervacije za period mobilizacije - navodi se u saopštenju.

Obolon se nalazi na 13. mestu Premijer lige Ukrajine sa 14 bodova, u zoni ispadanja. Prvi deo prvenstva u Ukrajini završen je 11. decembra, a Obolon je poražen od slavnijeg kijevskog kluba Dinama u gostima, rezultatom 2:0. Nastavak takmičenja zalazan je za 24. februar, a Obolon prema rasporedu treba da dočeka Černomorec iz Odese.

Kurir sport/Fanday

00:58

Ljubinko Drulović u Usijanju dana o fudbalskoj reprezentaciji Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track