EVO, KO BI MOGAO DA NAPUSTI CRVENU ZVEZDU OVE ZIME: Lista je podugačka! Tu su zlatne koke, a u igri je skoro 20 miliona evra!
Foto: Starsport

prelazni rok na marakani

EVO, KO BI MOGAO DA NAPUSTI CRVENU ZVEZDU OVE ZIME: Lista je podugačka! Tu su zlatne koke, a u igri je skoro 20 miliona evra!

Fudbal -

Zimski prelazni rok doneće dosta novina u Crvenoj zvezdi.

Zvezdan Terzić
foto: Starsport

Direktor prvaka Srbije Zvezdan Terzić najavio je nedavno ozbiljno smanjenje igračkog kadra, jer crveno-bele na proleće očekuju samo borbe za domaće trofeje. Zbog činjenice da je Zvezda ostala bez proleća u Evropi, a samim tim i milionskih priliva iz UEFA, sasvim je razumljivo da dođe do selekcije. Odnosno da priličan broj igrača bude prodat, ili dobije dozvolu za odlazak, kako bi se uštedilo na njihovim platama.

Crvena zvezda je tokom jeseni igrala Ligu šampiona, a elitno UEFA fudbalsko takmičenje podiglo je vrednost fudbalerima, posebno onim mlađima. U fokusu su Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković, mada ne treba zaboraviti i da su skauti gledali Vladimira Lučića, Stefana Mitrovića i Marka Stamenića. Jovan Mijatović ima ponudu Fejenorda i Zenita i one su zasad u visini od 5.000.000 evra, a u igri je i Juventus. Kosta Nedeljković je na radaru Lajpciga i Salcburga. Pominjalo se da Nemci nude 6.000.000 evra, ali se čini da mladi desni bek gotovo izvesno ostaje na Marakani do leta.

Jovan Mijatović, Vladimir Lučić, Kosta Nedeljković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Čini se da je najbliži odlasku sa stadiona "Rajko Mitić" Osman Bukari čija je cena više od 10.000.000 evra, a koji bi mogao u Premijer ligu, u Notingem Forest. Kofere je odavno spakovao Kings Kangva, a cena za njega ne bi trebalo da bude manja od 1.000.000 evra. I iskusni Mirko Ivanić koji je imao fantastičnu sezonu, mogao bi da se otisne u Saudijsku Arabiju ili Emirate. Deluje da bi i na njegovoj prodaji Zvezda mogla dobro da zaradi, sigurno ne manje od 2.000.000 ili 3.000.000 evra.

Aleksandru Dragoviću ističe ugovor na leto, a čini se da je januar prava mera za rastanak kapitena sa crveno-belima. Isti status ima i iskusni defanzivac Nemanja Milunović, kojem klub neće praviti problem, ako reši da ode šest meseci ranije pre isteka ugovora. Miloš Degenek ima ugovor do juna 2025. godine, međutim njegov status zavisiće od razgovora sa novim trenerom Vladanom Milojevićem.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Gelor Kanga ima važeći ugovor do juna 2025. godine i srpsko državljanstvo. Međutim, njegov status nije siguran povratkom Vladana Milojevića. Poznavaoci prilika na Marakani sećaju se da je upravo novi trener muku mučio sa nedisciplinom fudbalera iz Gabona, te da ga je bez problema 2018. za 1.000.000 evra pustio u prašku Spartu. Treba videti, kako će sada ići između Milojevića i Kange. Nije isključeno da i Gabonac digne sidro.

U slučaju dobre ponude Marakanu može da napusti golman Omri Glazer. A, ranije se pominjalo da postoje dva kluba koja za Izraelca nude 7.000.000 evra. Dobar novac mogla bi Crvena zvezda da zaradi na prodaji Žana Filipa Krasoa i Pitera Olajinke. Za reprezentativca Obale Slonovače zanimaju se neki klubovi iz Bundeslige i Lig 1, dok Nigerijac ima otvoren poziv iz bivšeg kluba, Slavije iz Praga, koja je Zvezdi za njega spremna da plati 3.000.000 evra.

Omri Glazer
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda će pored prodaje igrača dovesti nekoliko fudbalera ove zime. Ključne su pozicije levog beka i napadača, mada ne treba bilo koga da iznenadi da na Marakani vidimo i još neka nova lica.

Čini se da je već viđen transfer Nemca Kaja Vagnera (26) iz američke Filadelfije, koji je bio na Marakani i postigao dogovor sa čelnicima crveno-belih. Crveno-beli su zainteresovani i za Miloša Lukovića iz IMT, ali se čini da će mladi centarfor otići u ruski Spartak. Moskovljani za njega nude neverovatnih 6.000.000 evra, što suma koju Crvena zvezda ne može da izjednači.

Kurir sport/A. Radonić

00:13

Kosta Nedeljkovic slavi 18. rodjendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track