"DOLAZIM U DINAMO, A PREDSEDNIK PREKO OGRADE BEŽI OD MAMIĆA" Legendarni as šokirao Hrvatsku: Mislili smo da su oni GOSPODSKI klub!
Foto: Printscreen

KAKVA PRIČA

"DOLAZIM U DINAMO, A PREDSEDNIK PREKO OGRADE BEŽI OD MAMIĆA" Legendarni as šokirao Hrvatsku: Mislili smo da su oni GOSPODSKI klub!

Fudbal -

Proslavljeni hrvatski fudbaler i autor emisije "(Ne)uspeh prvaka", Mario Stanić, ispričao je svoju životnu priču u poslednjoj epizodi ovog popularnog fudbalskog serijala.

Bivši as Željezničara, Dinama, Sportinga iz Hihona, Benfike, Briža, Parme i londonskog Čelsija u svojoj zanimljivoj ispovesti otkrio je, između ostalog, i zašto je nakon samo jedne sezone odlučio da napusti zagrebački klub.

"Hteo sam da igram u Evropi, ali jedan od razloga mog odlaska bila je i ona ružna scena kada su Zdravko Mamić i Ćiro Blažević došli u klub, pa je predsednik Šoić bežao preko ograde. Tada sam osetio da nisam na pravom mestu, zapitao sam se gde sam to došao. U Želji smo svi mislili da je Dinamo gospodski klub, uređen, a onda vidiš drugu realnost. Rekao sam menadžeru Naletu da idem bilo gde", otkrio je Stanić.

Stanić je iz Dinama otišao u Sporting iz Hihona, a kasnije je branio boje Benfike, Briža, Parme i Čelsija. Karijeru je završio u 33. godini.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 49 utakmica i postigao sedam golova. Bio je deo čuvene generacije "kockastih" koja je na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine zauzela treće mesto.

Kurir sport/J.M.

01:35

DINAMO ZAGREB TREBA DA SE IZBACI NA 5 GODINA IZ EVROPE! Puača oštro nakon tragedije u Atini: Poznati su EKSTREMISTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track