BOLNA ISPOVEST LEGENDE FUDBALA: "Plakao sam svakog dana... Bio sam u IZOLACIJI, celu godinu nisam VIDEO DECU, suze su same išle"
Foto: Federico Pestellini / Panoramic / Profimedia

teška borba

BOLNA ISPOVEST LEGENDE FUDBALA: "Plakao sam svakog dana... Bio sam u IZOLACIJI, celu godinu nisam VIDEO DECU, suze su same išle"

Fudbal -

Legendarni francuski fudbaler Tjeri Anri priznao je da je tokom igračkih dana "najverovatnije bio u depresiji", što je tek kasnije spoznao. Gostujući u podkastu "Diary of a CEO podcast", Anri je otvorio dušu i pričao kao nikada otvoreno o temi koja je i dalje tabu u javnosti, posebno među javnim ličnostima, uz nadu da će njegove reči danas nekome pomoći.

"Čitavu moju karijeru, ma, verovatno od kada sam se rodio, mora da sam bio u depresiji. Da li sam to znao? Ne. Da li sam uradio nešto po tom pitanju? Ne... Ali, ja sam se na naki način prilagodio tome", ispričao je Tjeri Anri koji je danas sa 46 godina spreman da o tome priča i diskutuje, nakon što je još od tinejdžerskog doba, možda bolje rečeno od detinjstva, bio u ritmu profesionalnog fudbalera koji o tome "ne sme da misli."

Tjeri Anri
foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Priznao je da ga je otac "forsirao" kao dete i da je uvek bio nezadovoljan, čak i kada bi bio ubedljivo najbolji na terenu, tako da je bio u stalnoj potrazi za validacijom. "Kada sam bio mali, uvek je govorio šta nije valjao. Kada to čujete to više nego šta je bilo dobro, naravno da vam ostane u pamćenju", ispričao je Anri koji je u braku sa Andreom Rajačić iz Srbije.

Zato se trudio da svojoj deci pruži drugačiji primer, da uvek tu bude za njih, a "okidač" za spoznaju toga da se bori za depresiju došao je tokom pandemije. "Plakao sam skoro svakog dana...", priznao je Anri: "Od kada sam bio mali, nisam prestajao da radim i da jesam možda bih shvatio da imam probleme sa mentalnim zdravljem. To se desilo za vreme pandemije, tada sam počeo da shvatam neke stvari. Bio sam sam u izolaciji u Montrealu, nisam video decu na godinu dana, suze su mi same išle. Nisam znao odmah zašto, a bile su tu sve vreme".

Tjeri Anri
foto: Daniel Scharinger / imago sportfotodienst / Profimedia

Anri je jedan od najboljih napadača svih vremena i karijeru je počeo još 1994. godine u dresu Monaka. Ubrzo je stigao poziv Juventusa, u kome se nije snašao, ali jeste u Arsenalu u kome je od 1999. do 2007. godine osvojio dve Premijer lige i igrao finale Lige šampiona. "Ušati" pehar osvojio je konačno sa Barselonom, a potom je igrao još za Njujork Red Bul i kratko opet za Arsenal na pozajmici. Trenutno je selektor mlade reprezentacije Francuske.

Ako pomišljate na samoubistvo ili imate takve misli, SOS linija je 011/7777-000 klinike "Laza Lazarević". Broj Centra "Srce" za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistva je 0800-300-303.

Kurir sport / Mondo / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track