SALDANJA SE BRČKA U BRAZILU, A RUSI ZA NJEGA NUDE NESTVARAN NOVAC! Čelnici Partizana na SLATKIM MUKAMA: Kako ODBITI silne MILIONE?
Foto: Printscreen/Instagram

na ceni

SALDANJA SE BRČKA U BRAZILU, A RUSI ZA NJEGA NUDE NESTVARAN NOVAC! Čelnici Partizana na SLATKIM MUKAMA: Kako ODBITI silne MILIONE?

Fudbal -

Odlične igre Mateusa Saldanje u dresu Partizana nisu prošle nezapaženo. Brazilski napadač je na ceni, toga su svesni u u Humskoj.

Mateus Saldanja, Mateuš Saldanja
foto: Starsport

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura bio je kategoričan u izjavi za Božićni intervju Kuriru, da Mateus Saldanja ove zime neće otići iz kluba. Međutim, nekoliko ekipa iz Rusije ozbiljno razmatra transfer Brazilca, kontaktirana je njegova menadžerska agencija. Kako piše portal Metaratings, Mateus Saldanja spreman je da razmisli o prelasku u Rusiju.

Nezvanično, cena transfera Mateusa Saldanje iznosila bi 6.000.000 evra, što bi bila ozbiljna zarada za Partizan i vrhunski poslovni potez. Ne treba zaboraviti da je Brazilac tokom leta stigao u Humsku za 1.200.000 evra, koliko će u ratama biti plaćen japanskom klubu Džef junajtedu. Opet, pitanje je da li bi se finansijski profitabilan posao isplatio klubu sa sportskgo aspekta, jer se ide na titulu i osvajanje kupa u aktuelnoj sezoni.

Eventualnom prodajom, Partizan bi u januaru na njemu, za svega šest meseci zaradio pet puta više para od uloženog. Saldanja je četvrto najskuplje pojačanje Partizana, posle Umara Sadika (1.700.000), Sejdube Sume (1.600.000) i Eduarda Pašeka (1.250.000). Saldanja ima 24 godine i ugovor sa crno-belima do juna 2027. godine. Prvi je strelac Superlige posle jesenjeg dela sezone sa 14 golova.

Mateuš Saldanja
foto: Printscreen/Instagram

Trenutno Mateus Saldanja odmara u rodnom Brazilu. Uživa u tirkizno plavom moru, toplom vremenu i domaćoj muzici sa prijateljima. Uskoro bi trebalo da se vrati u Beograd, jer fudbaleri Partizana počinju sa pripremama. Tačnije domaći igrači će se okupiti 10. januara, a stranci pet dana kasnije na Teleoptiku. Posle lekarskih pregleda u Beogradu i prozivke sledi odlazak na Kipar 18. januara, na pripreme. Povratak je zakazan za 2. februar.

Kurir sport/Metaratings

04:43

Partizan novogodišnji koktel Milorad Vučelić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track