ZVEZDA JEDINI KLUB NA SVETU ČIJI SU IGRAČI STRELCI NA KUPU AZIJE I KUPU AFRIČKIH NACIJA: Neverovatni Hvan i umetnik Kraso!
Foto: Starsport, Andrija Sokovic/Starsport.rs

opasan tandem

ZVEZDA JEDINI KLUB NA SVETU ČIJI SU IGRAČI STRELCI NA KUPU AZIJE I KUPU AFRIČKIH NACIJA: Neverovatni Hvan i umetnik Kraso!

Fudbal -

FK Crvena zvezda može da bude ponosna na učinak svojih internacionalaca na dva velika planetarna takmičenja koja su u toku.

Crvena zvezda je jedini fudbalski klub na svetu koji ima strelca na Afričkom kupu nacija i Azijskom kupu. Naime, In Bom Hvan dao je gol za reprezentaciju Južne Koreje, dok je Žan-Filip Kraso pogodio za Obalu Slonovače.

In Bom Hvan
foto: www.crvenazvezdafk.com

In Bom Hvan došao je u Crvenu zvezdu pred kraj prelaznog roka kao najskuplje pojačanje u istoriji kluba. Kvalitetom i profesionalizmom odmah je pokazao da je bio odličan izbor kluba. Partije u Ligi šampiona pokazale su o kakvom se fudbalskom znalcu radi. Na Azijskom kupu Hvan je zablistao u pobedi Južne Koreje nad Bahreinom (3:1), kada je na asistenciju Sona poslao loptu u rašlje protivničkog gola. Potom je upisao asistenciju, a Li je bio strelac trećeg gola za Južne Korejce.

Žan Filip Kraso
foto: www.crvenazvezdafk.com

Žan-Filip Kraso posle fantastičnog starta na početku sezone, pao je u drugi plan kod bivšeg trenera Baraka Bahara u Crvenoj zvezdi. Međutim, njegov kvalitet nikada nije bio upitan, što je potvrdio i na utakmici između Obale Slonovače i Gvineje Bisao koju su Slonovi rešili u svoju korist rezultatom 2:0, a Kraso je bio strelac fantastičnog gola i asistent.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević treba da bude zadovoljan igrama dvojice stranaca, a prema određenim predikcijama iz kluba, upravo bi Hvan i Kraso trebalo da čine oslonac ekipe tokom proleća i odbrane duple krune.

Vladan Milojević, Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se na pripremama na Kipru, u mestu Pafos, a učesnici Afričkog kupa nacija i Azijskog kupa, gde su pored Hvana i Krasoa, još Osman Bukari iz Gane i Naser Điga iz Burkine Faso, priključiće se crveno-belima početkom februara u Beogradu.

Kurir sport/A. R.

02:57

ZVEZDIN HVAN NEZADOVOLJAN POSLE JANG BOJSA: Mnogo smo grešili, moramo da počnemo da pobeđujemo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track