GOLMAN NAPUSTIO MEČ - A SADA JE STIGLA I KAZNA: Udineze je OVAKO SANKCIONISAN jer su navijača vređali fudbalera na RASNOJ OSNOVI
Foto: Andrea Bressanutti / LaPresse / Profimedia

SERIJA A

GOLMAN NAPUSTIO MEČ - A SADA JE STIGLA I KAZNA: Udineze je OVAKO SANKCIONISAN jer su navijača vređali fudbalera na RASNOJ OSNOVI

Fudbal -

Italijanski fudbalski klub Udineze odigraće narednu utakmicu na domaćem terenu bez publike, pošto su njegovi navijači na rasnoj osnovi vređali golmana Milana Menjana.

Uprava Serije A donela je takvu odluku posle velikog besa javnosti zbog incidenata u utakmici u Udinama, koju je Milan u subotu uveče dobio sa 3:2.

Navijači Udinezea su na rasnoj osnovi vređali golmana Milana, a u dva navrata sa razglasa je pročitano upozorenje da se uvrede prekinu.

Milan, Udineze
foto: Andrea Bressanutti/LaPresse/Shut / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sudija Lige Đerardo Mastrandrea naveo je da uprkos dva upozorenja na stadionu da navijači prestanu sa uvredama, nije bilo izveštaja da su se ostali navijači distancirali od rasističkih uvreda. Međutim, pošto je Udineze sarađivao sa nadležnima i brzo reagovao da pronađe odgovorne navijače, primenjena je najblaža kazna.

Fudbaleri Udinezea igraće pred praznim tribinama protiv Monce 3. februara.

Menjan je zajedno sa saigračima napustio teren zbog uvreda na rasnoj osnovi, a utakmica je bila prekinuta na pet minuta.

Udineze je jednom navijaču doživotno zabranio ulazak na stadion zbog tih uvreda i obećao da će isto uraditi i za ostale "zle ljude", u jeku poziva nadležnih za strože kazne navijačima.

Menjan je dobio veliku podršku širom sveta i pozvao nadležne da preduzmu ozbiljne akcije.

(Beta)

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track