JEDAN IGRAČ NAM IMA RAK, DRUGI JE POKIDAO LIGAMENTE... "Ajnštajn" iz komšiluka napravio ČUDO na mestu gde niko nije očekivao!
Foto: Noushad Thekkayil/NurPhoto/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

filmska priča

JEDAN IGRAČ NAM IMA RAK, DRUGI JE POKIDAO LIGAMENTE... "Ajnštajn" iz komšiluka napravio ČUDO na mestu gde niko nije očekivao!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Tadžikistana senzacija je Azijskog kupa i na izenađenje svih stigla je do četvrtfinala ovog turnira gde će u petak od 12.30 igrati protiv Jordana.

Ovu selekciju sa klupe predvodi stručnjak iz komšiluka, Hrvat Petar Šegrt, kom su zbog fizičkih sličnosti sa čuvenim naučnikom Albertom Ajnštajnom u Tadžikistanu dali nadimak upravo po njemu.

Fudbalska reprezentacija Tadžikistana
foto: KARIM JAAFAR / AFP / Profimedia

U razgovoru za "Index.hr" Šegrt se osvrnuo na uspeh koji je napravio.

- Kad sam dolazio u reprezentaciju, Savez mi je dao otvorene ruke iako se u početku sa mnom nije slagao. Krenuo sam od nule. Bivši selektori samo su dobijali spisak igrača koji moraju igrati i to je bilo to. Ja nisam želeo tako da radim i brzo sam video da u mlađim reprezentacijama ima kvalitetnih igrača za A selekciju. Govorili su mi da oni prvo moraju proći sve omladinske kategorije, ali ja sam ih povukao u najjači tim. Danas su oni nosioci igre. Većina igrača igra u tadžikistanskoj ligi te u okolnim zemljama. Klub Istiklol je napravio jako dobru stvar jer je kupio dosta reprezentativaca pa oni celu sezonu igraju zajedno. Tamo ih je deset, sedam je iz ostalih tadžikistanskih klubova te ostatak iz regije - počeo je priču "Ajnštajn" iz komšiluka, pa otkrio sa kakvim se sve problemima suočavao:

- Jednog golmana sam dovukao iz druge singapurske lige. Dobro je tamo branio, ali je morao otići u vojsku na godinu i po dana i prekinuo je karijeru. Vratio sam ga u reprezentaciju jer sam znao da nam može pomoći i pogodio sam. Ostali smo bez našeg najboljeg napadača Manučehra Džalilova, koji je dobio rak. Čovek je išao na hemoterapiju u Rusiju, bori se s tom bolešću, ali ja sam želeo da bude s nama ovde na turniru. Na poslednjoj pripremnoj utakmici sam ostao bez najboljeg veznog igrača, koji je pokidao prednje ukrštene ligamente. I on je s nama.

Fudbalska reprezentacija Tadžikistana, Petar Šegrt
foto: Jia Haocheng / Xinhua News / Profimedia

Obojica imaju mlađu braću, koji su u mom timu. Mi smo prava porodica i zato ostvarujemo ovakve rezultate. Zajedno smo već šest, sedam nedelja, sve radimo zajedno i nema nikakvih problema. Ne jedemo dok poslednji igrač ne dođe za sto. Ako kasni, onda to igrači s njim reše, ali tako se gradi zajedništvo.

Šegrt je pre Tadžikistana radio na Maldivima, a do koje faze Azijskog kupa će sada stići ostaje da se vidi u danima koji slede.

Kurir sport / Index.hr / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track