DAO JE GOL ZVEZDI IGRAJUĆI ZA KRASNODAR, A SAD JE STIGAO U SRBIJU: Neverovatan transfer Pančevaca! Doveli igrača iz Rusije!
Foto: Maksim Konstantinov / Zuma Press / Profimedia

najzvučnije pojačanje

DAO JE GOL ZVEZDI IGRAJUĆI ZA KRASNODAR, A SAD JE STIGAO U SRBIJU: Neverovatan transfer Pančevaca! Doveli igrača iz Rusije!

Fudbal -

FK Železničar iz Pančeva napravio je najzvučniji transfer ove zime, pošto je u svoje redove doveo ozbiljnog napadača.

Ivan Ignjatijev
foto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Povremeni reprezentativac Rusije Ivan Ignjatijev (25) nosiće dres Železničara iz Pančeva do kraja sezone. Snažni napadač raskinuo je polovinom januara ugovor sa Sočijem i otada je bio u potrazi za novim klubom.

Ivan Ignjatijev imao je nameru da karijeru nastavi u inostranstvu, pregovarao je sa klubovima iz Grčke i Turske. Međutim, kada su se neki već viđeni transferi izjalovili, ljudi koji bronu o karijeri Rusa odlučili su se za Srbiju.

Pitanje je sada, da li će Železničar iz Pančeva zadržati mladog fudbalera Crvene zvezde Aleksandra Kahvića koji je pre nedelju dana stigao na pozajmicu. Vrlo je moguće da se visoki napadač vrati na Marakanu, a potom bude prosleđen u OFK Beograd, gde je i proveo prvi deo sezone.

Aleksandar Kahvić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ivan Ignjatijev poznat je dobro poznavaocima fudbalskih prilika u Srbiji. Ponikao je u fudbalskoj akademiji Krasnodara, a dres tog kluba nosio je u okršaju sa Crvenom zvezdom, u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2017. godine. U prvom meču koji je igran u Rusiji bio je strelac za Krasnodar.

Posle toga, Ivan Ignjatijev je napredovao u karijeri, pa je u leto 2020. za 7.00.000 evra prešao u Rubin iz Kazanja. Potom je bio na pozajmici u Krila Sovjetov, a onda je ostvario transfer u moskovsku Lokomotivu. Poslednji klub u Rusiji za koji je igrao bio je Soči, za koji je u prvom delu sezone odigrao 18 utakmica, 12 u prvenstvu i šest u kupu, dao dva gola i imao jednu asistenciju. Njegova vrednost prema portalu Transfermarkt iznosi 800.000 evra.

Kurir sport

01:34

Nedeljković posle poraza od Jang Bojsa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track