NOVI KOREJAC DOLAZI U CRVENU ZVEZDU? Hvan je PREGOVARAČ, ali bi posao mogao da pokvari Vest Hem!
Foto: Meng Gao / imago sportfotodienst / Profimedia

nenadano pojačanje

NOVI KOREJAC DOLAZI U CRVENU ZVEZDU? Hvan je PREGOVARAČ, ali bi posao mogao da pokvari Vest Hem!

Fudbal -

Crvena zvezda bi mogla da dobije neplanirano kapitalno pojačanje u liku reprezentativca Južne Koreje Seol Jong Vua.

Seol Jung Vu
foto: Naoki Morita / AFLO / Profimedia

Momak koji igra na poziciji desnog beka došao bi na Marakanu kao zamena za Kostu Nedeljkovića, a posrednik u pregovorima je fudbaler crveno-belih Hvan In Bom.

Seol Jong Vu trenutno igra za Južnu Koreju na Azijskom kupu u Kataru, a njegov saigrač iz nacionalnog tima Hvan mu je dobrano nahvalio Crvenu zvezdu i objasnio šta sve može da ga očekuje u Beogradu. Njegovim transferom crveno-beli bi rešili pitanje bočnih fudbalera, jer Vu pored toga što mu je primarna pozicija desni bek, odlično igra i po levoj strani, a ona je trenutno deficitarna zbog povrede Milana Rodića.

Hvang In Bom, Hvan In Bom, Hvan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Seol Jong Vu (25) član je kluba Ulsan iz Južne Koreje, iza kojeg stoji automobilski koncern Hjundai i njegova tržišna vrednost prema portalu Transfermarkt iznosi 1.400.000 evra.

Ono što pravi problem Crvenoj zvezdi, jeste činjenica da član Premijer lige Vest Hem takođe želi korejskog fudbalera. Englezi pomno prate Vua koji je bio najbolji igrač korejske K-lige za period od oktobra do decembra prošle godine. On je proveo celu karijeru u Ulsanu, za koji je debitovao 2020. godine, a prošao je i fudbalsku akademiju kluba.

Crvena zvezda trenutno vodi završne pregovore sa Njujork sitijem oko prodaje napadača Jovana Mijatovića, koji bi u narednim danima mogao da ode u Ameriku u transferu vrednom 8.000.000 evra.

Kurir sport/KoreaJoongAngDaily

01:34

Nedeljković posle poraza od Jang Bojsa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track