OVO NIKOME NISAM PRIČAO! KAKO SMO VRATILI TITULU NA MARAKANU: Legendarni as otkrio šta su saigrači hteli da urade - POTPUNO LUDO
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

carski

OVO NIKOME NISAM PRIČAO! KAKO SMO VRATILI TITULU NA MARAKANU: Legendarni as otkrio šta su saigrači hteli da urade - POTPUNO LUDO

Fudbal -

Miloš Ninković igrao je samo godinu dana za FK Crvena zvezda. Međutim, ta sezona na Marakani bila je prekretnica za klub.

Miloš Ninković
foto: Starsport

Posle šest godina dominacija FK Partizan, Crvena zvezda je u sezoni 2013/2014. vratila titulu u Ljutice Bogdana 1A.

- Ima jedna neverovatna anegdota za tu sezonu. I nje se rado sećam. Bili smo na pripremama u Kopru, u Sloveniji. Svi klubovi su otišli u toplije krajeve te zime, u Tursku ili na Kipar. Zvezda nije imala para, pa smo nekako jedva stigli do Slovenije. Ali, radili smo fenomenalno, skupili smo se sa zajedničkim ciljem da vratimo titulu na Marakanu. I to su bile prve pripreme gde smo bili kompletni i koje smo prošli zajedno - priča Miloš Ninković ta Kurir i nastavlja:

- Svi u Kopru znali su da mi je supruga trudna i da svakog dana treba da se porodi. Moji saigrali su bili čudo. Hteli su da dovedu muziku, rekli da će sve završiti sa šefom Slavišom Stojanovićem.. Vidim ja, ozbiljni su. Razmišljam, sad će sve da padne u vodu, ako odemo zajedno u Beograd da se proveselimo, a radimo fenomenalno. Žao mi je Zvezde... Odem kod šefa i kažem mu kakva je situacija, da ovi hoće u Beograd, da se provesele uz muziku... Ha, ha, ha... Daj da mi napravimo plan, da ja odem da vidim suprugu, da se odmah vratim i da nastavimo da radimo. Može, naravno, rekao je Slaviša, nema slavlja. I tako se mi dogovorimo. I ja odem za Beograd da vidim suprugu. Vratim se... I danas to nikome nisam rekao, nadam se da se momci neće naljutiti.

Miloš Ninković, Boban Bajković
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Kada priča o toj kultnoj sezoni i svojim saigračima, Miloš Ninković bira reči i govori sa neverovatnim osećajem pripadnosti Crvenoj zvezdi.

- Takvo drugarstvo i takva ekipa, to se neće skoro ponoviti. Mi smo svi zajedno išli na doručak, ručak, večere... Pomagali jedni druge, živeli za Zvezdu. Bilo je tu i dosta mlađih igrača koji nisu imali redovna primanja. Mi stariji smo ih pomagali. Slaviša je bio naš lider, naš vođa, stariji brat, otac, trener... Šta je on čovek prošao... Osedeo je u Zvezdi. I sve nas je razumeo. Zato ga je Bog nagradio titulom - govori emotivno Ninković i nastavlja:

- To su bili momci koji su stvarno i istinski voleli Zvezdu. Džoni (Nikola Mijailović op.a.), Miki (Nenad Milijaš op.a.), Bajko (Boban Bajković op.a.), Nejc (Nejc Pečnik op.a), Mrđa (Dragan Mrđa op.a.), Kelhi (Dejan Kelhar op.a.), Savo Pavićević, Darko Lazović, pokojni Goga (Goran Gogić op.a.)... Možda jedino Obiola Dauda nije znao šta je Crvena zvezda, ali je vrlo brzo shvatio, sve nas zavoleo i kao i mi ginuo na terenu na svakoj utakmici.

Crvena zvezda je te sezone 2013/2014. vratila titulu na Marakanu. Imala je 72 boda, dok je Partizan bio drugi sa 71 bodom.

Kurir sport

05:50

Miloš Ninković: Ambasada dobija gnusne poruke australijskih državljana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track