BOMBA! ROBERT PROSINEČKI PREUZIMA REPREZENTACIJU IZ REGIONA: Legenda Zvezde biće novi selektor naših komšija!
Foto: Printskrin/Instagram

iznenađenje

BOMBA! ROBERT PROSINEČKI PREUZIMA REPREZENTACIJU IZ REGIONA: Legenda Zvezde biće novi selektor naših komšija!

Fudbal -

Bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki prvi je kandidat za selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Robert Prosinečki
foto: Profimedia

Posle odlaska Miodraga Radulovića mesto selektora Crne Gore ostalo je upražnjeno. Predsednik Saveza Dejan Savićević nije žurio sa izborom, ali se znalo da će selektor biti neko od trenera iz Srbije ili Crne Gore. Savićević i Prosinečki bili su članovi Zlatne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine pobedom protiv Olimpika iz Marselja u Bariju postala šampion Evrope.

Robert Prosinečki najozbiljniji je kandidat pišu podgoričke "Vijesti" i gotovo da nema konkurenciju. Ostaje mu samo da dogovori lične uslove sa FS Crne Gore i potpiše ugovor. Čini se da je pismena prijava popularnog Velikog Žutog data na adresu reprezentacije Gane bila samo mamac.

Robert Prosinečki
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pored toga što je trenersku karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, Robert Prosinečki radio je u turskim klubovima Kajzerispor i Denizlispor, vodio je Olimpiju iz Ljubljane i Rudeš iz predgrađa Zagreba. Kao selektor sedeo je na klupi Azerbejdžana i BiH.

Robert Prosinečki trebalo bi da bude sedmi selektor fudbalske selekcije Crne Gore, a drugi koji dolazi iz Hrvatske posle Zlatka Kranjčara. Reprezentaciju naših suseda vodili su još Srbi Zoran Filipović i Ljubiša Tumbaković, domaći stručnjaci Branko Brnović i Miodrag Radulović, te Bošnjak Faruk Hadžibegić.

Ukoliko potpiše ugovor sa FS Crne Gore Robert Prosinečki kao selektor debitovaće već u martu, u prijateljskim utakmicama protiv Belorusije i Severne Makedonije. Prve takmičarske mečeve imaće na jesen u Ligi nacija.

Kurir sport/Vijesti

00:22

Navijači Crvena zvezda Mančester siti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track