OTKRIVAMO! UEFA ZBOG PIKSIJA MENJA PRAVILA NA EURO 2024: Zbog selektora Srbije sprema se velika promena na Prvenstvu Evrope?
Foto: @starsport

ofanziva

OTKRIVAMO! UEFA ZBOG PIKSIJA MENJA PRAVILA NA EURO 2024: Zbog selektora Srbije sprema se velika promena na Prvenstvu Evrope?

Fudbal -

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, podneće zvaničan zahtev UEFA da na predstojećem Evropskom prvenstvu u rosteru nacionalnih timova bude 25 igrača, saznaje Kurir.

Katar, Doha, konferencija za štampu, Dragan Stojković Piksi, Aleksandar Mitrović, Svetsko Prvenstvo, Mundijal 2022
foto: Dado Đilas

Evropska fudbalska unija (UEFA) prošle godine u oktobru, saopštila je da će selekcijama učesnicama EURO 2024. u Nemačkoj biti dozovoljeno da na spisku igrača budu 23 fudbalera, 20 igrača i trojica golmana. Tačnije, zvanični Nion je poništio svoju raniju odluku zbog kovida, jer je na EP 2021. selektorima bilo omogućeno da vode 26 fudbalera.

Dragan Stojković Piksi zalaže se za na Šampionatu Evrope koji počinje 14. juna u rosteru svake ekipe bude 25 fudbalera, kao što je to bilo na Mundijalu u Kataru. Srpski selektor svoju inicijativu u pismenoj formi podneće na forumu trenera koji će biti održan u aprilu. Kako Kurir saznaje, Piksi ima podršku velikog broja kolega koji će se takođe založiti za proširenje konačne liste igrača za Evropsko prvenstvo.

Srbija, Aleksandar Mitrović, Dragan Stojković Piksi, Dušan Vlahović
foto: Dado Đilas

Da podsetimo, Dragan Stojković Piksi bio je glavni incijator za povećanje broja igrača na spisku za Katar. FIFA je odobrila njegov zahtev sa obrazloženjem da je i dalje bila aktuelna pandemija korona virusa, te da su igrači su dolazili usred klupske sezone u Katar. Sada je na potezu UEFA, predsednik Aleksandar Čeferin, bord direktora i zvanična komisija za organizaciju EURO 2024. u Nemačkoj.

Srpska fudbalska reprezentacija posle 24 godine plasirala se na Evropsko prvenstvo. Orlovi se nalaze u grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Grupa C

16. jun

Štutgart

Slovenija - Danska 18.00

Gelzenkirhen

Srbija - Engleska 21.00

20. jun

Minhen

Slovenija - Srbija 15.00

Frankfurt

Danska - Engleska 18.00

25. jun

Keln

Engleska - Slovenija 21.00

Minhen

Danska - Srbija 21.00

Napomena: Zabranjeno preuzimanje delova teksta bez pisane dozvole autora i uredništva Kurira

Kurir sport/A. Radonić

00:45

Šta su poručili selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten Orlova Dušan Tadić uoči današnje utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track