DARKO KOVAČEVIĆ PRAVI SRPSKU KOLONIJU U OLIMPIJAKOSU: Evo koje reprezentativce novi direktor želi da vidi u Pireju!
Foto: www.fss.rs

prionuo na posao

DARKO KOVAČEVIĆ PRAVI SRPSKU KOLONIJU U OLIMPIJAKOSU: Evo koje reprezentativce novi direktor želi da vidi u Pireju!

Fudbal -

Darko Kovačević odnedavno je novi sportski direktor Olimpijakosa. Gazda kluba Evangelos Marinakis po drugi put ga je vratio na tu funkciju.

Darko Kovačević
foto: Starsport©

Odmah po stupanju na dužnost Darko Kovačević napravio je listu želja fudbalera za novu sezonu. Grčki portal Sportdog piše da novi direktor Olimpijakosa želi da napravi srpsku koloniju u Pireju. Pored toga, u planu je angažovanje i novog trenera, a prvi pik je Barak Bahar, bivši trener Crvene zvezde.

Radi se o reprezentativcima Srbije, igračima koji bi trebalo da igraju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Za sve njih Olimpijakos bi morao da plati velika obeštećenja, pa nije sigurno da li će iko od njih doći u crveno-beli deo Atine.

Darko Kovačević smatra da je veliki problem Olimpijakosa pozicija golmana i na tom mestu želi da vidi Vanju Milinkovića-Savića ili Predraga Rajkovića. Pitanje je samo da li čuvari srpske reprezentacije žele da napuste jače lige u kojima brane, kao što su Serija A ili La Liga.

Srđan Babić
foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Defanziva je ozbiljan problem za Olimpijakos, jer su ove sezone primili 21 gol, više od najbližih konkurenata za titulu ekipa PAOK, AEK i Panatinaikos. I tu kako piše Sportdog, Darko Kovačević želi Srbe. Naciljana su dvojica - Strahinja Eraković iz Zenita i Srđan Babić iz moskovskog Spartaka. Navodno, njih dvojica piše grčki portal, žele da napuste Rusiju.

Saša Lukić
foto: Starsport

Osveženje će Olimpijakos tražiti i u veznom redu. Prvi pik Darka Kovačevića jeste reprezentativac Srbije Saša Lukić, koji malo igra u Fulamu i Premijer ligi, otkako se preselio iz Torina. Nije tajna da Lukić nije nimalo srećan zbog svog statusa u Londonu i da preko menadžera traži odlazak narednog leta.

Kurir sport/Sportdog

05:43

Vlahović, Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track