SRBIN I HRVAT POSTALI NAJBOLJI PRIJATELJI: Volimo se kao dva brata! Spojila ih zajednička "fudbalska muka"!
Foto: Printskrin

rumunija

SRBIN I HRVAT POSTALI NAJBOLJI PRIJATELJI: Volimo se kao dva brata! Spojila ih zajednička "fudbalska muka"!

Fudbal -

Neverovatna priča dolazi iz susedne Rumunije, a glavni akteri su Srbin Borisav Burmaz i Hrvat Damjan Đoković, fudbaleri Rapida iz Bukurešta.

Borisav Burmaz
foto: Flaviu Buboi/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Borisav Burmaz (22), dete Crvene zvezde, stigao je ove zime u Rumuniju. Robusni napadač je u transferu vrednom 400.000 evra iz Voždovca prešao u Rapid. Sa druge strane Damjan Đoković je znatno iskusniji, ima 33 godine i Rapid je njegov treći klub u Rumuniji, posle Kluža i FCSB.

Valjevac i Zagrepčanin našli su se u Bukureštu i jedan drugom su od velike pomoći u glavnom gradu Rumunije. Burmaz je istakao koliko mu je Đoković pomogao da se adaptira na klub i novu sredinu.

- Volimo se i poštujemo. Pogotovo što smo u inostranstvu. Pomogao mi je mnogo kada sam stigao u klub kako bih se privikao. Kako na tim, tako i na grad i zemlju - rekao je Burmaz u razgovoru sa rumunski portal Prosport, da bi se potom ubacio Đoković:

- Volimo se i poštujemo. Pogotovo što smo u inostranstvu. Mi smo vam kao dva brata.

Damjan Đoković
foto: Printskrin/Instagram

Damjan Đoković, koji pored hrvatskog ima i holandsko državljanstvo, solidno govori rumunski i bio je od velike pomoći Borisavu Burmazu dok je davao intervju. On je veliki prijatelj sa Nemanjom Matićem, poznatim srpskim fudbalerom, kojeg je nekoliko puta posećivao u njegovom rodnom selu Vrelo pored Uba.

Mladi srpski napadač oduševljen je prijemom u Rumuniji, odgovara mu što igra na dobrim terenima i što je publika veoma blizu igračima, jer na većini stadiona nema atletskih staza.

Rapid iz Bukurešta trenutno je drugoplasirani klub na tabeli elitnog fudbalskog prvenstva Rumunije. Imaju devet bodova manje od lidera FCSB i tri više od trećeplasiranog Kluža.

Kurir sport/Prosport

01:34

Nedeljković posle poraza od Jang Bojsa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track