MILAN MAČVAN ŽESTOKO ODBRUSIO OSTOJI MIJAILOVIĆU: Platite POREZE I DOPRINOSE i dovedite klub u ZAKONITO poslovanje!
Foto: KK Partizan

odgovor

MILAN MAČVAN ŽESTOKO ODBRUSIO OSTOJI MIJAILOVIĆU: Platite POREZE I DOPRINOSE i dovedite klub u ZAKONITO poslovanje!

Košarka -

Milan Mačvan je preko advokatske kancelerije poslao Kuriru demanti na obraćanje Ostoje Mijalovića gde je pričao na temu dugovanja Mačvana prema Partizanu:

- U cilju istinitog informisanja sportske javnosti koja bi iz saopštenja g. Mijailovića mogla izvući potpuno pogrešne zaključke, nužno je istaći da je zajednički stav kako Stalne sportske arbitraže pri Olimpijskom komitetu Srbije tako i Sportskog suda u Lozani da je KK Partizan iskljucivo odgovoran za neispunjenje svih finansijskih obaveza prema Milanu Mačvanu - stoji na početku demanija koji je advokatska kancelarija prosledila u ime Milana Mačvana.

Usledili su detalji:

- Sporu je prethodilo zaključenje Sporazuma o izmirenju duga iz 2018. godine kojim se Milan Mačvan odrekao na desetine hiljada evra u korist kluba želeći da na taj način pokaže svoju najiskreniju pripadnost i ljubav prema KK Partizan. Za uzvrat, želeo je da od kluba dobije garancije da će u skladu sa dinamikom isplate koju je odredio KK Partizan, biti isplaćene obaveze koje klub prema njemu ima. Na žalost, KK Partizan nije ispoštovao svoje obaveze niti plan otplate duga koji je sam opredelio pa je Milan Mačvan bio prinuđen da se obrati nadležnoj Stalnoj sportskoj arbitraži pri Olimpijskom komitetu Srbije. I pored neverovatnih pritisaka na ovo telo, prilično čudnog negiranja KK Partizan da dug prema Milanu Mačvanu uopšte postoji, premda je klub potpisao sporazum o visini duga i načinu njegove otplate, potom neprimerenim opstrukcijama arbitražnog postupka, došlo je do odluke kojom je utvrđena odgovornost i obaveza KK Partizan da Milanu Mačvanu isplati dugovani iznos.

A, onda i pojašnjenje svega:

- Ova odluka se mogla pobijati pred nadležnim sudskim instancama Republike Srbije ali KK Partizan to nije činio pa je na osnovu pravnosnažne i izvrsne odluke Stalne sportske arbitraže, Milan Mačvan svoje potraživanje naplatio. Nakon toga, KK Partizan se obrato Sportskom sudu u Lozani (CAS) ali je i u tom postupku utvrđena obaveza KK Partizan da Milanu Mačvanu isplati glavni dug, kamatu i troškove postupka i utvrdio odgovornost za neispunjenje obaveza. Dakle, neistinita je tvrdnja da je ovaj sud utvrdio da je KK Partizan u pravu i da je klub dobio spor i da nema nikakve obaveze prema Milanu Mačvanu kako se to navodi u obraćanju g. Mijailovića.

Poruka za kraj:

- Utisak je da je ovo obraćanje imalo za cilj da diskredituje Milana Mačvana kao javnu ličnost, uzornog sportistu koji iskreno i odano voli svoj klub KK Partizan i da izazove stvaranje animoziteta među prijateljima i navijačima kluba prema njemu. Istovremeno želim da pozovem rukovodstvo KK Partizan da po osnovu ranije potpisanih ugovora o profesionalnom angažovanju igrača i na sve isplate koje su Milanu Mačvanu izvršene, obračuna i plati odgovarajuće poreze i doprinose u korist nadležnih fondova RS jer samo na taj način međusobni odnosi kluba i bivšeg igrača mogu biti dovedeni u okvire zakonitog poslovanja.

Kurir sport

Bonus video:

00:21

Dusko Vujosevic, grobari, Partizan, kosarka, arena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track