IVANIĆ JE IZDAJNIK, A ZA IZDAJNIKE NEMA POVRATKA: Žestoko saopštenje navijača Crne Gore! Usprotivili se Prosinečkom zbog Srbina!
Foto: Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

mina za robija

IVANIĆ JE IZDAJNIK, A ZA IZDAJNIKE NEMA POVRATKA: Žestoko saopštenje navijača Crne Gore! Usprotivili se Prosinečkom zbog Srbina!

Fudbal -

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki izjavio je da će učiniti sve da u nacionalni tim vrati Mirka Ivanića.

Mirko Ivanić
foto: Starsport

Da podsetimo, Mirko Ivanić odbio je da igra za reprezentaciju Crne Gore kada je na programu bila utakmica protiv tzv. Republike Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Isto su uradili i tadašnji selektor Ljubiša Tumbaković i fudbaler Filip Stojković. Sva trojica kao rođeni u Srbiji nisu želeli da igraju tu utakmicu, dok su preostala dvojica Adam Marušić, rođeni Beograđanin i Marko Simić iz Obrenovca, ipak odigrali taj meč koji je u Podgorici završen rezultatom 1:1 i pred praznim tribinama. Vukan Savićević, još jedan momak rođen u Srbiji, nije ulazio u igru na toj utakmici, ali je ceo meč proveo na klupi.

U revanšu iste godine, na utakmici u Prištini tzv. Republika Kosovo pobedila je selekciju Crne Gore rezultatom 2:0. Bilo je nereda na tribinama između gostujućih i domaćih navijača. U toj utakmici za Crnu Goru su igrali: Petković (Mijatović), Marušić, Simić, Lagator, Bulatović, Vukčević, Šćekić, Boljević, Kosović (Bećiraj), Jovović (Janković), Mugoša. Na klupi je kao selektor sedeo Faruk Hadžibegić.

Robert Prosinečki
foto: Profimedia

Pre nekoliko dana Robert Prosinečki, selektor Crne Gore, govorio je o mogućem povratku Mirka Ivanića u reprezentaciju.

- Zvezda je moj klub i pratim sve što se tamo dešava. Ivanić je već godinama lider te ekipe i nema sumnje da bi nam takav igrač mnog značio u reprezentaciji - rekao je Prosinečki.

Međutim, samo dva dana posle izjave Roberta Prosinečkog usledilo je žestoko saopštenje navijača koji sebe nazivaju "Ultra Crna Gora".

- Povodom glasina koje su se danas pojavile u pojedinim medijima nakon izjave selektora Prosinečkog oko eventualnog povratka Ivanića u našu reprezentaciju dužnost nam je da javno iskažemo svoj stav. Do sada se nijednom selektoru nismo mešali u odluke, sadašnji izabranik ima našu podršku, ali za izdajnike našeg dresa povratka u reprezentaciju nema! Svako odgovara za svoje odluke a naš stav je jasan – izdajnik jednom – izdajnik za vazda - piše u saopštenju navijača.

Mirko Ivanić je od 2017. do 2019. upisao 15 utakmica u reprezentaciji Crne Gore, ali je u junu 2019. kao Srbin odbio da igra protiv tima tzv. Kosova, zbog čega više nikada nije pozivan u nacionalni tim "sokola".

Kurir sport

02:14

Ivanić posle poraza od Jang Bojsa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track