DVA PENALA, CRVENI KARTON I KIŠA GOLOVA U HUMSKOJ ULICI! Partizan slavio protiv IMT-a u vrlo UZBUDLJIVOJ utakmici!
Foto: Starsport

Superliga srbije

DVA PENALA, CRVENI KARTON I KIŠA GOLOVA U HUMSKOJ ULICI! Partizan slavio protiv IMT-a u vrlo UZBUDLJIVOJ utakmici!

Fudbal -

U okviru 21. kola Superlige Srbije, fudbaleri Partizana pobedili su IMT rezultatom 5:2 i tako nastavili svoj pohod ka šampionskoj tituli.

Od samog starta meča bilo je veoma uzbudljivo u Humskoj ulici, a snažan otpor IMT-a malo je ko očekivao! Momci u crvenim dresovima nisu sa "belom" zastavom došli u Humsku ulicu, pa su od prvog minuta počeli da napadaju i stvaraju probleme poslednjoj liniji Parnog valjka.

Stvorili su gosti nekoliko obećavajućih šansi na početku meča koje nisu uspeli da realizuju, dok su crno-beli prvi put ozbiljnije zapretili u 12. minutu. Stojković je primio odličan pas na desnom boku, lepo je iz prve proigrao Severinu koji je izašao jedan na jedan sa protivničkim golmanom ali je Gordić bio na visini zadatka i pobrinuo se da sačuva svoju mrežu!

A onda, u 24. minutu zatresla se mreža IMT-a. Severina je primio sjajanu loptu na desnom boku, potom se sjajnim driblinzima oslobodio svog čuvara i preciznim udarcem pogodio donji levi ugao za prednost svog tima.

Tempo igre nakon gola je značajno opao, delovalo je da će Partizan sa jednim pogotkom viška otići u svlačionicu, a da ne bude tako, pobrinuo se Bojan Kovačević koji je u poslednjim momentima prvog dela igre duplirao prednost Parnog valjka. Posle kornera, visoki štoper našao se na pravom mestu i prosledio gol u mrežu IMT-a, pa bolji debi u dresu novog kluba nije mogao ni da zamisli.

1 / 6 Foto: Starsport

Nakon pauze, gosti su nešto bolje zaigrali i u 48. minutu uspeli da šokiraju domaćina. Kijevčanin je centrirao sa desnog boka, a ne pogrešnom mestu se našao Marković od kog se lopta odbila i završila iza leđa Jovanovića.

Želeli su gosti do izjednačenja, krenuli su na "sve ili ništa" i blizu pogotka bili su u 64. minutu. Kovačević je pogrešio, Luković je uzeo loptu, potom krenuo ka protivničkom golu i sa nekih 17 metara oprobao svoj udarac, ali u ovoj situaciji prečka je bila saveznik Partizana.

Ipak, kazna je usledila pa je Zahid sa "bele tačke" dva minuta kasnije ponovo povisio prednost Partizana! Kao što se i očekivalo, u Humskoj smo ovog popodneva gledali vrlo interesantan meč!

Uzbuđenjima tu nije bio kraj, na 3:2 smanjio je Miloš Luković koji je u 80. minutu iz penala matirao Jovanovića i uneo potpunu neizvesnost u samom kraju utakmice!

Iako su imali igrača manje, gosti su želeli da dođu bar do boda, ali sve nade im je ugasio Kastiljo koji je u 86. minutu postigao sjajan gol na svom debiju!

A onda, u 90. minutu tačku na ovaj meč postavio je Goh, koji je takođe bio strelac na svom debiju u dresu novog kluba.

Nakon ove pobede, izabranici Igora Duljaja ponovo su preuzeli vrh tabele, pa sada imaju jedan bod više od Crvene zvezde.

UŽIVO,

Partizan - IMT: 5:2 (2:0)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica u Humskoj!

90. minut - Goooool! Pukla je "petarda" u Humskoj! I Goh se upisao u strelce!

86. minut - Goooool! Sjajna kontra Partizana koju Kastiljo kruniše predivnim pogotkom!

80. minut - Goooool! Luković je pogodio sa "bele tačke" za 3:2!

76. minut - Radočaj je dobio drugi žuti karton!

Partizan
foto: Starsport

71. minut - Malo je falilo da crno-beli stignu i do četvrtog gola! Goh je sjajno šutirao iskosa ali je lopta pogodila dalju stativu

66. minut - Posle gledanja VAR snimka, glavni arbirar je pokazao na belu tačku! Ogovornost na sebe preuzeo je Zahid, koji je uspeo uz dosta sreće da matira Gordića

64. minut - Kovačević je pogrešio, Luković je uzeo loptu, potom krenuo ka protivničkom golu i sa nekih 17 metara oprobao svoj udarac, ali u ovoj situaciji prečka bila saveznik Partizana

61. minut - Posle gužve u kaznenom prostoru IMT-a, lopta je došla do Kastilja, ali je njegov udarac izblokiran pa promene rezultata nema

Partizan
foto: Starsport

54. minut - Sevnula je kontra Partizana, Severina je odložio loptu do Baždara koji je lepo šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je Gordić fenomenalno odreagovao i izbacio loptu u korner

53. minut - Nemanja Nikolić je dobio žuti karton zbog nespretnog starta!

48. minut - Goooool! IMT je smanjio na 2:1! Kijevčanin je centrirao sa desnog boka, a ne pogrešnom mestu se našao Marković od kog se lopta odbila i završila iza leđa Jovanovića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme!

46. minut - Gooooool! Crno-beli vode 2:0! Kovačević je postigao gol na svom debiju u dresu Partizana!

45. minut - Igraće se još jedan minut sudijske nadoknade!

36. minut - Crno-beli kontrolišu stanje na terenu nakon postignutog gola

30. minut - Saldanja je zbog povrede napustio teren, umesto njega šansu je dobio Nemanja Nikolić

24. minut - Goooool! Partizan vodi 1:0! Severina je primio sjajanu loptu na desnom boku, potom se sjajnim driblinzima oslobodio svog čuvara i preciznim udarcem pogodio donji levi ugao!

20. minut - Opao je tempo u Humskoj ulici, igra se ugla vnom odvija između dva šesnaesterca

12. minut - Konačno dobar napad Partizana i stopostotna prilika za Severinu! Stojković je primio odličan pas na desnom boku, lepo je iz prve proigrao Severinu koji je izašao jedan na jedan sa protivničkim golmanom ali je Gordić bio na visini zadatka i pobrinuo se da sačuva svoju mrežu!

Partizan, IMT
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

8. minut - Ponovo gosti prete! Radočaj je ubacio lotpu sa desnog boka, Ovusu je očajno odreagovao u svom kaznenom prostoru, ali je na sreću po crno-bele Luković loše zahvatio loptu

2. minut - Prvo uzbuđenje pred golom Partizana! Nakon kornera sa desne strane, usledio je odbitak a golman Jovanović je odbranio udarac sa nekih 20 metara

1. minut - Počela je utakmica u Humskoj!

14:55 - Poznati su sastavi oba tima za ovaj meč. Za Partizan će na susretu protiv IMT-a debitovati novajlija Kovačević, a u prvih 11 svoje mesto našao je i Baždar. Evo i sastava:

PARTIZAN (4-1-4-1): Jovanović - Stojković, Kovačević, Marković, Filipović - Ovusu - Severina, Zahid, Baždar, Kalulu - Saldanja

IMT (4-2-3-1): Gordić - Glišić, Ćosić, Lambulić, Džinović - Zulfić, Kijevčanin - Lutovac, Radočaj, L. Luković - M. Luković

UOČI MEČA:

Partizan nastavlja svoj pohod ka tituli, a u Humsku u 21. kolu Superlige Srbije stiže tim sa Novog Beograda - IMT (subota, 16.15).

Ako se setimo prvog sudara ovih rivala koji se desio na krovu "TC Stadion" jasno je da crno-bele čeka težak zadatak. IMT je tada vodio sa 2:0 golovima Vukića i Kodžića, a Partizan je tek u samom finišu uspeo da stigne do preokreta preko Saldanje, Natha i Nikolića.

Šef struke crno-belih, Igor Duljaj, zna da njegovu ekipu čeka težak meč.

- Mislim da ne moram da podsećam svakog navijača Partizana kakva je utakmica bila na stadionu Voždovca, kada smo uz teške muke osvojili tri važna boda. Takođe smo presrećni što imamo priliku da igramo na našem terenu koji je u ovim uslovima odličan, tako da će igrači jednog i drugog tima imati priliku da igraju u idealnim uslovima. Samim tim, očekujemo jedan kvalitean fudbal i Partizana i IMT-a - rekao je, između ostalog, Igor Duljaj.

Klub iz Humske ima kadrovskih problema, a u sastavu neće biti Nikole Antića i Bibarsa Natha.

- Antić kao što znate je pod suspenzijom, Natho takođe neće igrati. Imamo veliki rizik kada je golman Jovanović u pitanju, Taki Nikolić takođe, Kanute pet kartona.. To je jedan od razloga zašto sam tražio pojačanja, da u nekom datom renutku kada igramo bez njih, da imamo pojačanja i izmene koji u svakom trenutku mogu da nadomeste izostanak igrača koji nisu u sastavu - jasan je Duljaj.

Igor Duljaj
foto: www.partizan.rs/Miroslav Todorović

I pored brojnih kadrovskih problema, Partizanu ide uloga favorita na meču protiv IMT-a i kvote za ovu utakmicu možete videti na sledećem linku:

Uoči ovog duela Partizan je imao 50, a IMT 21 osvojen bod.

Kurir sport / A.R.

BONUS VIDEO:

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track