Juventus ponizio Romu

Serija A

Juventus ponizio Romu

Fudbal -
Parma i Milan su remizirali 1:1.

U prve dve utakmice šestog kola italijanske Serije "A" Juventus je sa 4;1 demolirao Romu, a Parma i Milan su remizirali 1:1.

Derbi šestog kola italijanskog prvenstva to je bio sve dok nije počela utakmica Juventusa i Rome u Torinu. "Bjankoneri" su i u duelu sa "vučicom", koju su ponizili rezultatom 4:1, potvrdili da će se samo oni pitati za trofej koji brane u Seriji A, jer im ove sezone, sem eventualno Napolija, jednostavno nema ravnih na "čizmi".

Šampion je bio nemilosrdan prema Rimljanima. Već posle 19 minuta bilo je 3:0, domaći su u prvom delu igre pogodili i prečku, a ekipa Zdenjeka Zemna, inače omraženog među navijačima "Stare dame", zbog čega je imao dodatnu zaštitu pored klupe, tek u 38. minutu imali su jedinu šansu u prvih 45 minuta.Strelci za Juve u tom periodu bili su Pirlo iz slobodnog udarca, Vidal iz penala i Matri. Posle igre mačke i miša viđenog u prvom delu, Roma, bačena na kolena, više nije imala snage da se pridigne i uzvrati udarac. Daleko od toga. Mada, postigli su gosti počasni gol preko Osvalda iz penala, tek toliko da ne dožive potpuni debakl i u rezultatskom smislu.

Juventus je, ipak, imao poslednju reč. Sjajni Đovinko je u finišu meča razgalio navijače još jednim golom, za kraj, za ubedljiv trijumf protiv rivala kome su na početku sezone stručnjaci predviđali visoke domete.

Milanu ne cvetaju ruže ove sezone, pa je umesto njihove terenske dominacije viđena tvrda fudbalska predstava, sa po kojom prilikom na obe strane. Ipak, "rosoneri" su stigli do vođstva preko Stefana el Šaravija kojem je to bio treći gol u dve utakmice. Krkić je proigrao mladog napadača koji je proturio loptu kroz noge golmanu Parme Miranteu za 1:0. Kevin Prins Boateng je imao zatim priliku da dotuče "mlekadžije", ali umesto 2:0, usledila je kazna. Galjopa je šutirao iz slobodnog udarca dovoljno jako i precizno za nemoćnog Abijatija - 1:1. Promene rezultata na kraju nije bilo pa je Milan novim bodom nastavio da kaska sredinom tabele.

Serija A, šesto kolo:

Parma - Milan 1:1Juventus - Roma 4:1Nedelja:Udineze - ĐenovaAtalanta - TorinoBolonja - KatanijaKaljari - PeskaraLacio - SijenaPalermo - KjevoSampdorija - NapoliInter - Fiorentina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track