ALONSO NE ŽELI DA PRIČA O SPEKULACIJAMA: Nemam ništa novo da kažem u vezi budućnosti
Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Wunderl / imago sportfotodienst / Profimedia

BUNDESLIGA

ALONSO NE ŽELI DA PRIČA O SPEKULACIJAMA: Nemam ništa novo da kažem u vezi budućnosti

Fudbal -

Trener fudbalera Bajera iz Leverkuzena Ćabi Alonso rekao je da "nema šta da kaže" u vezi sa spekulacijama o mogućem poslu u Bajernu iz Minhena i Liverpulu.

Liverpul traži trenera, nakon što je Jirgen Klop saopštio da će napustiti klub na kraju sezone, a Bajern će uskoro početi da traži, pošto se dogovorio sa Tomasom Tuhelom o raskidu saradnje na kraju sezone.

Mediji su spekulisali da je Alonso najozbiljniji kandidat za trenera ta dva kluba.

"Možda imate pitanja o mojoj budućnosti. Nemam šta da kažem o tome. To želim unapred da kažem", rekao je Alonso na konferenciji za novinare uoči utakmice protiv Majnca, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Sada sam ovde trener, to je sigurno. Nemam ništa novo da kažem u vezi budućnosti, videćemo", dodao je nekadašnji fudbaler Bajerna i Liverpula.

Alonso je od 2004. do 2009. godine igrao za Liverpul i osvojio Ligu šampiona, FA kup i Super kup, pre nego što je sa uspehom igrao za Real Madrid i Bajern sa kojim je od 2014. do 2017. osvojio tri titule u Bundesligi.

On je 2022. godine preuzeo Bajer, koji je ove sezone jedina neporažena ekipa u Bundesligi. Ekipa je prva na tabeli sa osam bodova prednosti u odnosu na Bajern, plasirala se u polufinale Kupa i u osminu finala Lige Evropa.

Klop je nedavno rekao da Alonso obavlja neverovatan posao, a 42-godišnjeg trenera izdvojio je kao predvodnika nove generacije trenera.

"Za mene ove spekulacije nisu problem. Znam da je moj cilj da budem uspešan sa mojim timom. To je moj posao. Trenutno smo u dobroj poziciji i želimo tu da ostanemo. Normalno je da imate pitanja, ali to nije problem za mene", rekao je Alonso.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track