STRAHINJA ERAKOVIĆ "SREDIO" TRANSFER NAJBOLJEM PRIJATELJU U RUSIJU: Kako je Rubin iz Kazanja kupio fudbalera Voždovca?!
Foto: Maksim Konstantinov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

transfer

STRAHINJA ERAKOVIĆ "SREDIO" TRANSFER NAJBOLJEM PRIJATELJU U RUSIJU: Kako je Rubin iz Kazanja kupio fudbalera Voždovca?!

Fudbal -

Bogdan Jočić stigao je pre nekoliko dana u Rubin iz Kazanja iz Voždovca, u transferu vrednom 400.000 evra.

Bogdan Jočić
foto: www.rubin-kazan.ru

Vezni fudbaler kluba iz Rusije priključio se ekipi na pripremama u Turskoj, u Antaliji. Bogdan Jočić (23) govorio je za ruske medije i objasnio kako je prelomio da dođe u Rubin.

Čovek koji je uticao na odluku Bogdana Jočića da karijeru nastavi u Rusiji bio je defanzivac Zenita iz Sankt Peterburga Strahinja Eraković, prijatelj i klasić iz omladinske škole Crvene zvezde.

- Pre nego što sam se odlučio za transfer razgovarao sam sa svojim najboljim prijateljom. Igrali smo zajedno desetak godina. On sada igra za Zenit. Zove se Strahinja Eraković - rekao je Bogdan Jočić za sajt kluba i nastavio:

- Kada sam saznao da se Rubin interesuje za mene, sreo sam se sa Strahinjom u Beogradu. Tada sam mu rekao da imam ponudu iz Rusije, od Rubina. Bio je veoma srećan, pohvalno je govorio o klubu, stadionu i rekao je mnogo dobrih stvari o Rubinu.

Bogdan Jočić smatra da je prelazak u Rubin važna faza u njegovom životu. Obećao je da će se potruditi da pomogne svom novom klubu i pokaže za šta je sve sposoban. Zadužio je dres sa brojem osam.

Bogdan Jočić
foto: www.rubin-kazan.ru

Bogdan Jočić prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, ali je po izlasku iz selekcije omladinaca odlučio da pređe u Veronu, za šta je klub sa Marakane dobio 1.000.000 evra. Nije uspeo da se nametne u Italiji, pa je odlučio logičan potez i povratak u Srbiju.

Bogdan Jočić oživeo je svoju karijeru u Voždovcu, a ove sezone u Superligi Srbije odigrao je 19 mečeva, u kojima je postigao tri gola i imao pet asistencija.

Zanimljivo, u Rubinu iz Kazanja igraju sedmorica fudbalera sa pasošem Srbije. Pored Bogdana Jocića to su - Lazar Ranđelović, Nikola Čumić, Uroš Drezgić, Darko Jevtić, Igor Vujačić i Luka Bijelović.

Kurir sport

01:45

ERAKOVIĆ KAO RIBA U VODI NA MESTU ŠTOPERA: Moja pozicija, tu mogu najviše da pokažem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track