PIKSIJEVE SLATKE MUKE! Srbija ima BRUTALNE GOLMANE: Žestoka borba za "jedinicu" reprezentacije tek sledi!
Foto: Profimedia

briljiraju

PIKSIJEVE SLATKE MUKE! Srbija ima BRUTALNE GOLMANE: Žestoka borba za "jedinicu" reprezentacije tek sledi!

Fudbal -

Srbija definitivno ne treba da brine kada su u pitanju čuvari mreže. Uvek smo imali dobre golmane, ali je potvrda ove sintagme došla u toku nedelje za nama kada su naši golmani imali fantastične partije kojima su direktno pomogli svojim ekipama.

Bavićemo se samo onima koji konkurišu za mesto "jedinice" kod Dragana Stojkovića u reprezentaciji, a deluje da će Piksi biti na slatkim mukama da odabere startera. Mile Svilar je kao preporođen od kada je na klupu Rome seo njen bivši igrač i kapiten Danijele De Rosi. Srpski golman je u četvrtak protiv Fejenorda gotovo sam "vučici" doneo plasman u osminu finala Lige Evrope.

Mile Svilar, Kombo golmani
foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

U regularnom delu utakmice bilo je 1:1, ali je bivši golman Benfike odbranio dva šuta u penal seriji čime je postao junak rimskog kluba. Svilar nije toliko branio kod Murinja, jer je prednost imao iskusni Rui Patrisio. Međutim, dolaskom Italijana na mesto trenera sve se promenilo pa sada Srbin ima apsolutno poverenje Italijana što mu nesumnjivo prija.

Gotovo da ne prođe vikend, a da se ne priča o Đorđu Petroviću koji briljira na golu Čelsija. Njegov klub je igrao finale Liga kupa, a Liverpul se ovaj put isprečio da Srbin osvoji prvi trofej sa londonskim klubom. Petrović je imao čak deset odbrana i imao je fantastično veče, ali to nije bilo dovoljno "plavcima", jer je Van Dajk postigao pogodak za pobedu "redsa" čime je naš golman kapitulirao tek u 118. minutu.

Đorđe Petrović
foto: ASHLEY WESTERN/Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vanja Milinković-Savić je sada već standardan na golu Torina i deluje da ima "zacementirano" mesto na golu i neograničeno poverenje trenera Ivana Jurića. Partije na golu "Bikova" su samo potvrdile njegov nesporan talenat koji je demonstrirao još kao tinejdžer na golu Vojvodine odakle je možda i prerano otišao u Mančester junajted. Lutao je posle po klubovima, ali nigde nije dobio pravu priliku. Dobio je kod hrvatskog trenera, prigrlio je sa obe ruke i nesumnjivo iskoristio.

Vanja Milinković-Savić, Kombo golmani
foto: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Ne smemo zaboraviti ni još jednog "zlatnog orlića" sa Novog Zelenda i kapitena te generacije Predraga Rajkovića. Srpski golman sjajno brani na golu kluba sa Balearskih ostrva i slobodno možemo reći da je jedan od najzaslužnijih što Majorka drži "glavu iznad vode" sa šest bodova više od prvog tima ispod crte. Naša zemlja definitivno neće morati da brine bar desetak godina kada je u pitanju čuvar mreže, jer se radi o momcima koji se trenutno nalaze u najboljim godinama karijere.

Kombo golmani, Predrag Rajković
foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Mile Svilar Klub: Roma Utakmica: 15 Bez primljenog gola: 5

Đorđe Petrović Klub: Čelsi Utakmica: 17 Bez primljenog gola: 4

Vanja Milinković-Savić Klub: Torino Utakmica: 24 Bez primljenog gola: 12

Predrag Rajković Klub: Majorka Utakmica: 26 Bez primljenog gola: 6

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track