MOŽDA I NIJE SVE TAKO CRNO? Jovanović doneo PRAVU ODLUKU, a Minaković dobio JAVNE POHVALE od kluba koji se do sada NAJVIŠE ŽALIO!
Foto: Broer van den Boom / AFP / Profimedia

suđenje u superligi

MOŽDA I NIJE SVE TAKO CRNO? Jovanović doneo PRAVU ODLUKU, a Minaković dobio JAVNE POHVALE od kluba koji se do sada NAJVIŠE ŽALIO!

Fudbal -

Već tradicionalno buran fudbalski vikend je iza nas,možemo slobodno reći više van terena nego na zelenoj površini, ali situacija se neće smiriti još neko vreme.Saopštenje za saopštenjem nakon pobede Partizana protiv Radnika u Surdulici i Crvene zvezde na stadionu Rajko Mitić protiv Čukaričkog.

Situacija koja je izazvala najviše polemike dogodila se na jugu Srbije, gde je pri rezultatu 0:0 u 59. minutu sudija Miloš Milanović dosudio jedanaesterac za Radnik, a onda, nakon poziva iz VAR sobe od Srđana Jovanovića, pogledao snimak i promenio odluku, odnosno - poništio penal. Iz Zvezde su u saopštenju kritikovali Jovanovića, međutim, njegova odluka da obavesti Milanovića da bi trebalo da pogleda snimak ocenjena je kao dobra, nezvanično je potvrđeno "Sport klubu".

Partizan
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Za razliku od Jovanovića, ocenjeno je da je pogrešna odluka Milanovića da uopšte dosudi jedanaesterac posle duela Zajmovića i Markovića.To znači da je Milanović, odlukom da poništi jedanaesterac, nakon poziva iz VAR sobe, ispravio svoju grešku.Međutim, to ga neće spasiti i, prema saznanjima "Sport kluba", dobiće slabu ocenu za utakmicu u Surdulici.

Da suđenje u našem najelitnijem rangu i nije toliko loše, potvrđuje i primer Novog Pazara koji je nakon utakmice protiv Napretka iz Kruševca u kojoj je poražen od domaćina 3:1 izdao saopštenje gde je pohvalno govorio o arbitru utakmice Nenadu Minakoviću. Pohvalno, samokritično i sa puno poštovanja.

Nenad Minaković
foto: Starsport

- Čestitamo Napretku na potpuno zasluženoj pobedi. Bilo je ovo najlošije izdanje fudbalera našeg tima u tekućoj sezoni. Više su delovali kao skup rekreativaca nego kao organizovana ekipa. Pobeda domaćina čista je kao suza. Ovom prilikom želimo da ukažemo i na perfektno suđenje Nenada Minakovića. Ovo je najbolji dokaz da jedna teška utakmica sa mnogo prekršaja može da se sudi bez ijedne greške. Razloge poraza, ovog puta, ne možemo da tražimo ni u suđenju, lošem terenu, vremenskim prilikama ili neprilikama, već isključivo u sramotnoj igri naših fudbalera - piše u saopštenju. Zaista treba pohvaliti čelnike Novog Pazara koji nisu prstom upirali u sudiju već u sopstvene redove i igrače koji moraju bolje.

Dakle, kada se sve sabere i oduzme Jovanović je doneo pravu odluku i sva saopštenja oko njegove intervencije iz VAR sobe pala su u vodu, dok je Minaković dobio i javne pohvale i to od kluba koji je se od starta sezone najviše bunio na arbitražu. Možda i nije sve tako crno kada je suđenje u Superligi u pitanju i možda bi klubovi bitke saopštenjima i žalbe mogli da zamene borbom na terenu, lepim potezima, asistencijama i golovima...

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track