ŽARKO LAZETIĆ PRED DERBI SA ZVEZDOM: Želimo da napadnemo i imamo loptu u pobedu!
Foto: Starsport©

VAŽAN MEČ U TOPOLI

ŽARKO LAZETIĆ PRED DERBI SA ZVEZDOM: Želimo da napadnemo i imamo loptu u pobedu!

Fudbal -

Trener fudbalera TSC iz Bačke Topole Žarko Lazetić rekao je da je predstojeća utakmica protiv Crvene zvezde velika prilika i motivacija za njegovu ekipu koja za koju je rekao da veruje da će se uspešno braniti, ali i da će želeti da napada protivnika i nametne svoju igru.

"U poslednje tri utakmice se videlo da Zvezda golove postiže na različite načine i da im je uspelo da implementiraju novine u igru. Pedantno spremaju svaku utakmicu, drugačije pristupaju timovima, adaptiraju se i prilagođavaju protivniku. Za nas je predstojeći meč veliki motiv i prilika koju jedva čekamo", rekao je Lazetić.

Fudbaleri TSC-a igraju u subotu od 16 časova u Bačkoj Topoli protiv Crvene zvezde, utakmicu 23. kola Super lige Srbije.

"Trenirali smo izvanredno, imali smo dva dobra defanzivna treninga što je veoma važno pred meč sa Zvezdom. Verujem da ćemo se uspešno braniti, ali pre svega ćemo želeti da napadamo da imamo loptu u posedu i nametnemo svoju igru. Protiv Zvezde je to uvek komplikovanije i sa određenom nervozom i nadam se da nas pun stadion i značaj utakmice neće sputati, već motivisati da pokažemo ono najbolje što znamo", naveo je Lazetić.

Trener TSC-a rekao je da je prezadovoljan ekipom i načinom kojim se nosi sa pritiscima.

"Mi imamo našu internu tabelu na kojoj nismo tako dobro pozicionirani i pred sebe smo, u ovoj polusezoni, postavili mnogo visokih ciljeva. Ovo nam je velika prilika i mada se pripremamo kao i za svaki drugi duel, želimo da budemo najbolji mogući pa da vidimo za šta je to dovoljno protiv sjajne Crvene zvezde", naveo je Lazetić.

Žarko Lazetić
foto: EPA/ANDREJ CUKIC

On je rekao da su Zvezda i Partizan pred svaku utakmicu favoriti i da bi voleo da fokus ovog duela u bude samo na fudbalu i na igračima.

"Predstojeća utakmica je Zvezdi veoma bitna u borbi za titulu, ali i nama je veoma važna jer smo u ovom momentu bliži Partizanu i Zvezdi nego što su drugi timovi nama. Možda to nije bilo očekivano, pogotovo što smo imali opterećenje Evropom, ali to je realnost koju svi moramo da prihvatimo, da istrajemo i vidimo da li i u ovoj sezoni možemo da pomerimo još neku granicu", dodao je Lazetić.

Povodom sastava svoje ekipe, Lazetić je rekao da će mu nedostajati nekolicina igrača, među kojima Josip Čalušić, Miloš Cvetković, Nemanja Stojić, Šoš Bence, Jovan Vlalukin.

"Imamo dosta problema, ali navikli smo na takve situacije. I prošle polusezone smo u meč protiv Zvezde ušli bez nekoliko standardnih igrača pa se završilo dobro po nas. Srećom, ostali su dobro trenirali i biće to prilika da neki fudbaleri dobiju veću šansu i pokažu da su sa pravom tu. Ne očajavamo, ne slavimo, svesni smo svojih kvaliteta i mana i spremamo se za sve scenarije. Želimo da uživamo u prelepom ambijentu našeg stadiona u utakmici dve organizovane ekipe i jedva čekamo da počne", rekao je Lazetić.

Golman TSC-a Veljko Ilić rekao je da će ekipa dati sve od sebe da izbori što bolji rezultat.

"Svaka utakmica koju smo odigrali sa Zvezdom je bila uzbudljiva i uspevali smo da im pariramo, a nadam se da će tako biti i na ovoj. Meč će biti zahtevan i psihički i fizički, ali daćemo sve od sebe da izborimo što bolji rezultat i videćemo za šta će to biti dovoljno. Prethodna utakmica koju smo odigrali u Beogradu je pokazala da možemo da budemo egal i na njoj se do poslednjeg momenta nije znalo ko će pobediti", rekao je Ilić.

TSC je treći na tabeli sa 46 bodova, a Zvezda je druga sa 55, bodom manje od vodećeg Partizana.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track