MILAN ODLUČIO O SUDBINI LUKE JOVIĆA: Više nema bilo kakve dileme! Napadaču je sreća supruge Sofije i sinova najvažnija!
Foto: Printskrin/Instagram

san siro

MILAN ODLUČIO O SUDBINI LUKE JOVIĆA: Više nema bilo kakve dileme! Napadaču je sreća supruge Sofije i sinova najvažnija!

Fudbal -

Luka Jović i Milan su dobitna kombinacija!

Luka Jović
foto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Italijanski novinari spekulisali su prethodnih mesec dana da bi Luka Jović (26) mogao da dobije novi ugovor na San Siru. Izgleda su te glasine dobile potvrdu, pa će srpski fudbaler u narednom periodu staviti paraf na saradnju sa Milanom do 2027. godine, saznaje Kurir.

Naime, "roso-neri" imaju mogućnost da aktiviraju klauzulu, a ključni čovek u celoj priči jeste Lukin menadžer Falji Ramdani, koji je pod sjajnim i jeftinim uslovima doveo Srbina u Milan.

Luka Jović
foto: Tiziano Ballabio / Alamy / Alamy / Profimedia

O čemu se zapravo radi? Luka Jović došao je na San Siro kao rezervna opcija za Olivijea Žirua. Iako je bio pod pritiskom medija, Srbin je od početka godine prosto eksplodirao i golovima pokazao da ima kvalitet. Milan plaća Jovića oko 2.600.000 evra po sezoni bruto, a ostatak i dalje dele Real i Fjorentina.

Njegov ugovor ističe na kraju sezone, a čelnici Milana ne žele da čekaju jun, jer bi Luka mogao da dobije unosniju ponudu. Nije tajna, da skauti Arsenala i Čelsija gledaju Luku, te da klubovi iz Saudijske Arabije ne štede novac kako bi velika imena dovela u svoju zemlju.

Luka Jović
foto: Printskrin/Instagram

Svesni su čelnici "roso-nera" da je Jović srećan u Milanu, da je to grad gde se njegova supruga Sofija i sinovi osećaju kao kod kuće. I to žele da iskoriste. I Luka je saglasan, tako da praktično nema prepreka za novi ugovor.

Statistika ide na ruku Luki Joviću ove sezone. Odigrao je 22 utakmice u svim takmičenjima, a na 974 minuta na terenu, pogodio je mrežu protivnika osam puta i imao dve asistencije. U martu bi trebalo da se vrati u reprezentaciju Srbije i zaigra u prijateljskim utakmicama protiv Rusije i Kipra. Kurir je o ovome pisao polovinom februara.

Luka Jović
foto: Giuseppe Maffia / imago sportfotodienst / Profimedia

Italijanski mediji pišu posle utakmice Milana u Rimu protiv Lacija, koliko "roso-nerima" nedostaju fudbaler kvaliteta Luke Jovića. Srbin je taj meč propustio zbog suspenzije, a Milan je jedva došao do pobede, iako je u tom trenutku imao brojčanu prednost na terenu. Jedva je mladi Noa Okafor pogodio i doneo bodove sedmostrukom prvaku Evrope.

Kurir sport

00:30

Piksi na Puškaš Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track