MARAKANA JE PET GODINA NEOSVOJIVA TVRĐAVA ZA PARTIZAN: Evo kada su crno-beli dali poslednji put gol na Zvezdinom stadionu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

čari derbija

MARAKANA JE PET GODINA NEOSVOJIVA TVRĐAVA ZA PARTIZAN: Evo kada su crno-beli dali poslednji put gol na Zvezdinom stadionu!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana dosad su odigrali 171 večiti derbi u prvenstvu. U subotu od 17.00 časova na stadionu "Rajko Mitić" najveći rivali će odigrati još jednu utakmicu za istoriju.

Vladan Milojević
foto: Starsport©

Skoro punih pet godina Marakana je neosvojiva tvrđava za Partizan, tačnije fudbaleri crno-belih nisu postigli gol na Zvezdinom stadionu skoro punih pet godina. Poslednji put kada je tim iz Humske dao gol na stadionu "Rajko Mitić" bilo je 25. aprila 2019. godine. Tada je Crvena zvezda pobedila Partizan rezultatom 2:1. Gol za crno-bele dao je Rikardo Gomez iz penala, dok su strelci za crveno-bele bili El Fardu Ben i Aleksa Vukanović.

U tom derbiju na klupi Crvene zvezde sedeo je Vladan Milojević, koji će i u subotu predvoditi svoj tim. Na drugoj strani, trener fudbalera Partizana bio je Savo Milošević. Od tog 25. aprila 2019. godine Crvena zvezda je još pet puta ugostila večitog rivala, zabeležila tri pobede dok su dva meča završena bez golova.

Aleksandar Stanojević, Dejan Stanković
foto: Starsport

Naslednici Vladana Milojevića na mestu trenera Crvene zvezde Dejan Stanković i Miloš Milojević sačuvali su mrežu kluba na Marakani. Dejan Stanković kao šef struke crveno-belih debitovao je u večitom derbiju na stadionu "Rajko Mitić" 1. marta 2020. godine i rezultat je bio - 0:0. Naredni prvenstveni derbi Stanković je na Marakani odigrao sledeće sezone i to 7. aprila 2021. Strelac jedinog gola na utakmici bio je Mirko Ivanić, a taj gol značio je da je Crvena zvezda odbila sve atake Partizana koji je bio predvođen trenerom Aleksandrom Stanojevićem i da je nova titula praktično osigurana.

Dejan Stanković je još dva puta vodio Crvenu zvezdu u večitim derbijima kao domaćin. Prvi put 27. februara 2022. kada je Stanković bio brilijantan na klupi kao trener. Vrhunski je spremio taktiku, potpuno razbio Partizan i kolegu Aleksandra Stanojevića. Crveno-beli su tada bili u minusu od pet bodova u odnosu na Partizan. Ali, maestralnom partijom i zahvaljujući golovima Ohija i Aleksandra Kataija upisali su važnu pobedu.

Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

Dva meseca kasnije, 16. aprila na Marakani, dva rivala su odigrali večiti derbi bez golova - 0:0. Partizan je u toj utakmici bio tim koji je pokušavao da postigne gol, ali je Crvena zvezda ponovo imala taktički tvrdu varijantu, ovaj put odbrambenu i opet je Dejan Stanković izašao kao pobednik u odnosu na Aleksandra Stanojevića.

Miloš Milojević prošle sezone, 3. marta dočekao je sa Crvenom zvezdom Partizan na stadionu "Rajko Mitić". Bila je to jedna prosečna utakmica, bez velikog broja prilika, sa malo tempa i energije. Crveno-beli su pobedili minimalnim rezultatom - 1:0, a strelac jedinog gola, na početku utakmice bio je Argentinac Aleks Vigo.

Miloš Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Od aprila 2019. godine Crvena zvezda i Partizan još dva puta su igrali na Marakani. Bile su to utakmice u Kupu Srbije. U eri Dejana Stankovića, večiti su na stadionu "Rajko Mitić" odigrali bez golova, a Crvena zvezda je ubeležila pobedu posle penal serije. Pre dve godine, 26. maja u finalu Crvena zvezda je bila bolja od Partizana rezultatom 2:1. Crno-beli su do gola stigli preko Slobodana Uroševića, ali je radost crveno-belima doneo dvostruki strelac Aleksandar Katai.

Kurir sport

00:28

Druga koreografija Delije: Beograd!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track