FUDBALERI ZVEZDE NA SKENERU KURIRA: Mirko Ivanić dobio NAJVEĆU OCENU, Kanga je trebalo da bude mozak i srce Zvezdine igre
Foto: Nemanja Nikolić

172. večiti derbi

FUDBALERI ZVEZDE NA SKENERU KURIRA: Mirko Ivanić dobio NAJVEĆU OCENU, Kanga je trebalo da bude mozak i srce Zvezdine igre

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su u Beogradu nerešeno 2:2 u 172. "večitom" derbiju, u utakmici 24. kola Super lige Srbije.

Pred punim stadionom "Rajko Mitić", domaća Zvezda je povela golom Uroša Spajića, a Partizan je preokrenuo golovima Mateusa Saldanje u prvom minutu naknade prvog poluvremena i Alda Kalulua u 49. minutu. Na 2:2 je poravnao Šerif Endiaje u 67. minutu.

Pred vama je skener Kurira igrača Crvene zvezde:

Omri Glazer 6

Odbranio šut Markovića glavom na početku utakmice. Imao je malo posla do 44.minuta kada je loše intervenisao kod izjednačujućeg gola Partizana sa ostatkom odbrane, i taj gol mu ide na dušu. U drugom poluvremenu nije kriv za primljen gol, a posle toga gotovo da nije imao posla.

Srđan Mijailović 6

Na poziciji desnog beka, čuvao leđa Bukariju, ali se mnogo puta ubadao u vezni red protivnika i tako činio zbunjujući faktor. Kasnije, prešao je u vezni red i muku mučio sa brzim Kaluluom, koji mu je zadavo mnogo problema. Bio je agresivan na sredini terena, gledajući da dobije što više duela, što mu baš i nije polazilo za nogom.

Aleksandar Dragović /

Stisnuo je zube i uprkos nimalo naivnoj povredi mišića počeo derbi. Nažalost, već u 30.minutu morao je da napusti igru. Do tog trenutka vrlo siguran, autoritativan, posebno u duel igri sa Saldanjom koju je lako rešavao.

Uroš Spajić 6

Nije imao mnogo posla, uglavnom svoj zadatak obavljao je korektno. Kad već napadači nisu uspeli da zatrese mrežu protivnika pobrinuo se snažni štoper i loptu zakucao u gol. Izgleda ga je adrenalin držao nešto više, jer je sa ostatkom odbrane loše bio pozicioniran kod izjednačujućeg gola Partizana. U nastavku trudio se da pomogne posle prekida, jer u defanzivi nije imao previše obaveza, posebno nakon izlaska Saldanje.

Milan Rodić 6

Bilo ga je svuda na terenu. U početku je čuvao leđa Ivaniću, a onda i Olajinki. U defanzivi prilično dobar, u napadu je delovao potrošen. Videlo se, posebno pred kraj, da mu nedostaje svežine, što je posledica naporne sezone i činjenice da nema alternativu.

Marko Stamenić 6

Mogao je da se proslavi u 6.minutu, kada je na proigravanje Ivanića očajno šutirao i umesto u gol, loptu poslao tik pored stative. Korektan na mestu zadnjeg veznog, pokazuje znake da bi mogao da se vrati u formu koju je demonstrirao tokom leta. Bio je žrtva taktičkih zamisli trenera Milojevića, kada je Zvezda napala Partizan i morao je da napusti igru.

Gelor Kanga 6

Trebalo je da bude mozak i srce Zvezdine igre, ali je bio daleko od toga. Mnogo je grešio, bio prilično bojažljiv u duelima, iako je imao nekoliko dobrih proigravanja. Iako Partizan nije neka ekipa koja igra mnogo brzo, bilo je jasno da udaraju na Kangime skromne trkačke i brzinske sposobnosti i da tu stiču prednost na sredini terena. Zato je morao da izađe napolje, jer je Zvezda jurila rezultat.

In Bom Hvan 7

Dosta je trčao i sjajno se dopunjavao sa Ivanićem. Nekoliko puta su "iz prve" umeli da poremete linije Partizanove odbrane. Nije odigrao na očekivanom nivou, gotovo da je pri svakom kontaktu sa loptom ima potez više, tako da nije uputio nijedan kvalitetan šut ka golu Partizana. Opet, iz prekida je bio odličan, posle njegovih centaršuteva Zvezda je bila opasna, a Endijaj je postigao drugi gol.

Mirko Ivanić 7,5

Najbolji igrač Crvene zvezde u prvih 45 minuta. Uništio je Aranđela Stojkovića po boku, radio je šta je hteo. Nažalost, njegove fantastične asistencije saigrači nisu znali da pretvore u golove. I u drugom delu bio je sjajan, posebno kada je zaigrao bliže golu iz sredine. Nažalost, trener Milojević ga je zamenio Kataijem i sada je jasno da je povukao loš potez. Ivanić je bio daleko opasniji po gol Partizana nego njegova zamena.

Osman Bukari 7

Jeste bio motivisan, ali deluje da je daleko od željene forme i onih trenutaka kada je lagano rešavao situacije "jedan na jedan" kao protiv Sitija. Mogao je da se proslavi protiv Partizana, ali bio je očajan u završnici, kada je slabim šutevima proslavio golmana Partizana. Neverovatno je šta je momak iz Gane promašivao. Opet, nije ako naći se u šansi za gol, ali realno, od toliko velikog broja zicera morao je makar jednom da zatrese mrežu.

Šerif Endijaj 7

Veliki radijus kretanja kod napadača Zvezde, ali mu i dalje nedostaje svežina u završnici. Nema "kiler instinkt" i promašuje ono što mu je u opisu posla. Ipak, za svoj rad na terenu i rvanje sa Markovićem tokom svih 100 minuta meča nagrađen je lepim golom. Ispratio je korner Hvana i lukavo glavom sproveo loptu u mrežu odličnog Jovanovića. Mogao je i on da postigne gol više, ali...

Naser Điga 6

Od 30.minuta umesto Dragovića. Ponovo je pokazao određenu dozu nesigurnosti, posebno u trenucima kada je sam i kada neke situacije treba rešavati na jednostavan način. Sjajno je šutirao glavom, međutim Jovanović je sa gol linije sklonio loptu i sprečio radovanje momka iz Burkine Faso.

Ognjen Mimović 7

Od 56.minuta umesto Stamenića. Uprkos nesigurnom početku, nošen energijom navijača pokazao je da ima kvalitet za Zvezdu. Treba verovati u ovog momka i davati mu šansu. Na muke je stavljao Jovanovića, a prečka ga je sprečila da postane junak na svom debiju u derbiju.

Piter Olajinka 6

Od 56.minuta umesto Kange. Veliki promet, mala zarada. Ništa nije pokazao, iako je trener Milojević odigrao na njega. Previše je davio loptu, želeći da se ušeta u gol rivala. Morao je mnogo više, nema dileme, s obzirom na iskustvo i kvalitet koji ima.

Aleksandar Katai 6

Od 75. umesto Mirka Ivanića. Videlo se da nije spreman, da je povreda učinila svoje, kao i činjenica da nije prošao pripreme sa ekipom. Imao je želju, ali lopta ga je pogađala tamo gde je treba i on nikako nije mogao da je iskontroliše.

(Kurir sport/A.Radonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track