KURIR OTKRIVA! BOSNA I HERCEGOVINA HOĆE DA SRBIJI OTME FUDBALERA PARTIZANA: Dobio je poziv...
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

komšiluk

KURIR OTKRIVA! BOSNA I HERCEGOVINA HOĆE DA SRBIJI OTME FUDBALERA PARTIZANA: Dobio je poziv...

Fudbal -

Samed Baždar imao je poziv FS BiH da igra za tu reprezentaciju, ali je mladi fudbaler Partizana ipak odlučio da zaigra za Srbiju.

Samed Baždar
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Tajnom diplomatijom u prethodnih nekoliko meseci visoki zvaničnici FS BiH razgovarali su sa Samedom Baždarom i objašnjavali mu koliko bi bilo dobro da promeni reprezentaciju. Međutim, za pregovore je čuo Dragan Stojković Piksi, momentalno delovao i uputio poziv momku iz Novog Pazara, da debituje za A tim Srbije u prijateljskim utakmicama protiv Rusije (21. mart) i Kipra (25. mart).

Samed Baždar pokazao je lojalnost državi u kojoj je rođen i potvrdio jasan i ispravan put, baš onako kako su ranije činili Adem Ljajić i Erhan Mašović. Valja podsetiti da mladi napadač Partizana pored srpskog ima i državljanstvo susedne BiH. Da je prihvatio poziv iz Sarajeva, Baždar bi se našao u protokolu za baraž utakmicu za EP protiv Ukrajine, koja je na programu 21. marta u Zenici.

Aleksandar Dragović, Edin Džeko
foto: www.crvenazvezdafk.com

Fudbalska reprezentacija BiH nema veliki izbor kvalitetnih igrača u napadu. Tu je veteran Edin Džeko koji ima 37 godina, Nemanja Bilbija ima 33, Haris Tabaković 29, Smail Prevljak 28, a Ermedin Demirović 25. Od mlađih tu su Said Hamulić (23) i Dal Varešanović (22).

Samed Baždar ima 20 godina i shodno pravilniku FIFA svaki fudbaler do 21 godine, može da odigra tri utakmice za neku seniorsku selekciju pre nego što se predomisli. Tako da u BiH se nadaju da još mogu dobiti Baždara, pošto je konkurencija u napadu u selekciji Srbije paklena. Baš zbog ovakve situacije, selektor Srbije Dragan Stojković rešio je da ukaže šansu Baždaru, dok pozive za martovske susrete nisu dobili Petar Ratkov i Dejan Joveljić.

Svetozar Marković
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Selektor selekcije BiH Savo Milošević pored Sameda Baždara želeo je još jednog igrača Partizana Svetozara Markovića, koji je rodom iz Republike Srpske, iz Bijeljine. Međutim defanzivac crno-belih zahvalio se na pozivu, jer se nada da će u budućnosti igrati za Srbiju.

00:30

Piksi na Puškaš Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track