I OVO JE DOKAZ DA JE ALEKSANDAR PAVLOVIĆ IZABRAO NEMAČKU PRE SRBIJE: Fudbaler Bajerna povukao nepopularan potez, navijači u čudu!
Foto: Ulrich Wagner / imago sportfotodienst / Profimedia

neverovatno

I OVO JE DOKAZ DA JE ALEKSANDAR PAVLOVIĆ IZABRAO NEMAČKU PRE SRBIJE: Fudbaler Bajerna povukao nepopularan potez, navijači u čudu!

Fudbal -

Aleksandar Pavlović između Srbije i Nemačke, najverovatnije će debitovati za Pancere krajem marta.

Aleksandar Pavlović
foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Velika medijska frka digla se prethodnih mesec dana u Nemačkoj, kada je FS Srbije izašao sa otvorenim kartama da Aleksandra Pavlovića privoli da zaigra za Orlove. Posle ogromnog pritiska javnosti, selektor Nemačke Julijan Nagelsman odlučio je da uputi poziv veznom fudbaleru Bajerna za prijateljske mečeve protiv Francuske (23. mart) i Holandije (26. mart).

Odluka Aleksandra Pavlovića, koji ima samo 19 godina, da prihvati poziv Nemačke i debituje u prijateljskim utakmicama, a u isto vreme da odbije Srbiju i igra za Orlove protiv Rusije (21. marta) i Kipra (25. marta) ražestila je navijače naše reprezentacije.

Usijale su se društvene mreže od komentara, pa je mladi Aleksandar Pavlović odlučio da na svom instagram profilu zatvori opciju komentarisanja fotografija koje postavlja. Očigledno mu se nisu svideli komentari navijača Srbije, što iz inostranstva, što iz otadžbine.

FS Srbije dao je sve od sebe da pridobije poverenje Aleksandra Pavlovića, međutim fudbaler Bajerna izabrao je Nemačku. Bilo je to i za očekivati, jer je momak rođen u Minhenu, vaspitan je i odgajan u bavarskom nemačkom duhu, bolje govori nemački, nego srpski jezik. Do pre nekoliko meseci, FS Srbije nije pokazao ni najmanje interesovanje za njega, dok je FS Nemačke i Bajerna znao šta treba da učini da ga ne izgubi.

Aleksandar Pavlović
foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Dragoslav Stepanović, koji više od četiri decenije živi u Frankfurtu, rekao je prošle nedelje, da Nemačka neće birati sredstva da dobije Aleksandra Pavlovića ukoliko ga bude želela. Naravno, cenjeni fudbalski stručnjak koji najbolje zna kako razmišljaju Nemci najbolje je predosetio ono što se desilo u proteklih nekoliko dana.

Da podsetimo, Nemačka je u svega godinu dana izgubila trojicu fudbalskih bisera koje je odškolovala. Lazar Samardžić prihvatio je da igra za Srbiju, dok su Džan Uzun i Kenan Ildiz odlučili da igraju za Tursku. Baš zbog toga, nemački novinari izvršili su neverovatan pritisak na selektora Julijana Nagelsmana da pozove Aleksandra Pavlovića za utakmice protiv Francuske i Holandije i to umesto standardnog reprezentativca Leona Gerecke.

Kurir sport/A. Radonić

00:30

Piksi na Puškaš Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track