KOLIKO ĆE PARTIZAN ZARADITI OD TRISTANA VUKČEVIĆA? Cifra jeste SEDMOCIFRENA, ali crno-belima NE IDE sav novac!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

otkrivamo

KOLIKO ĆE PARTIZAN ZARADITI OD TRISTANA VUKČEVIĆA? Cifra jeste SEDMOCIFRENA, ali crno-belima NE IDE sav novac!

Košarka -

Šok za navijače Partizana, Tristan Vučkević odlazi iz kluba! Talentovani krilni centar, koji je doveden iz Reala da postane jedan od nosilaca igre crno-belih, iskoristio je mogućnost aktivacije otkupne klauzule i karijeru će nastaviti u NBA ligi - u Vašington Vizardsima.

Ovu informaciju na društvenoj mreži X objavio je Ostoja Mijailović, predsednik Partizana.

- Naš dosadašnji prvotimac Tristan Vukčević iskoristio je mogućnost da aktivira otkupnu klauzulu i nastavi karijeru u NBA. Sedmocifreno obeštećenje će, prema prethodno postignutom dogovoru, biti podeljeno izmedu Real Madrida i Partizana. Tristane, hvala na svemu i srećno! - napisao je on.

S obzirom na to da je Vukčević nezadovoljan statusom u Partizanu, a s druge strane je očigledno da ni trener Željko Obradović nije imao mnogo poverenja u njega, u Evroligi je dobijao malo prostora za igru, ovakav rasplet je donekle i očekivan. Iznenađenje je što se rasskid saradnje desio u ovom trenutku. Kurir saznaje da je obeštećenje za Vukčevića oko 1.200.000 dolara i da će NBA liga pokriti 800.000, što je maksimalan iznos koji daju klubovi iz NBA lige, pa će sam igrač morati da pokrije ostatak. U ovom slučaju radi se o 400.000 dolara.

Međutim, neće sav novac leći na račun crno-belih, prilikom Tristanovog transfera iz Reala s "kraljevskim klubom" dogovoreno je da se obeštećenje deli. Tako će Partizan dobiti 600.000 dolara.

Partizan, Željko Obradović, Tristan Vukčević
foto: @starsport

Vukčević je u Beograd stigao u januaru 2022. godine, potpisao je četvorogodišnji ugovor. Međutim, za dve godine nije zabeležio očekivan napredak. U Evroligi je bio prilično skroman - 4,2 poena i 2,3 skoka po utakmici, ali treba imati u vidu da je igrao prosečno samo devet minuta. U ABA ligi beleži bolju statistiku - 10,9 poena uz 3,6 skokova.

Vukčevića je prošle godine na draftu uzeo Vašington, na junskom NBA okupljanju talenata odigrao je jedan odličan meč, u kojem je postigao 21 poen za 17 minuta. Očigledno da je to bilo dovoljno da ga stručni štab Vizardsa vidi kao košarkaša za najjuču ligu na svetu.

Kurir sport / Predrag Gajić

BONUS VIDEO:

05:20

Željko Obradović posle poraza u finalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track