ZVEZDA SE POPELA NA TRON! Crveno-beli savladali Radnički, iskoristili KIKS Partizana i zauzeli prvo mesto na tabeli!
Foto: Starsport

superliga srbije

ZVEZDA SE POPELA NA TRON! Crveno-beli savladali Radnički, iskoristili KIKS Partizana i zauzeli prvo mesto na tabeli!

Fudbal -

U okviru 25. kola Superlige Srbije, fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički u Nišu rezultatom 2:0.

Nakon ove utakmice, tim Vladana Milojevića popeo se na prvo mesto na tabeli, pošto je danas Partizan na svom stadionu izgubio od Napretka minimalnim rezultatom.

Maksimalno ofanzivno ušli su crveno-beli u utakmicu i od samog starta su pokazali da su na "Čair" došli po sva tri boda.

Imali su inicijativu gosti od prvog sudijskog zvižduka, napadali su konstantno, stvarali šanse ali nisu uspeli da u ranoj fazi utakmice matiraju maestralnog Stevanovića, koji je odlično branio i pokazao o kakvom talentu se zapravo radi.

Ipak, domaćini nisu uspeli da izdrže, te su poklekli u 34. minutu, kada je Gelor Kanga doveo svoj tim u vođstvo.

Kanga je tada oprobao svoj udarac sa nekih 20 metara a lopta je na putu do gola zakačila Bakića i tako prevarila sjajnog Stevanovića!

Trgli su se domaći posle primljenog gola, a najveću šansu u prvom poluvremenu imali su 43. minutu. Posle kornera, lopta je došla do Petkovića koji je poslao loptu tik pored desne stative Zvezdinog gola, pa promene rezultata do kraja prvog poluvremena nije bilo.

1 / 8 Foto: Starsport

Nastavili su crveno-beli da kontrolišu situaciju na terenu i u nastavku, dok su domaćini stprljivo čekali svoju šansu za kontru, kako bi eventualno ugrozili gol aktuelnog šampiona Srbije.

Želeo je Radnički da izjednači, a najbliži tome bio je u 68. minutu kada je bilo uzbudljivo pred golom Crvene zvezde. Smajlagić je sjajno skočio posle centaršuta sa leve strane, odlično je šutirao glavom ali je Glazer vrhunskom intervencijom sačuvao svoju mrežu!

Pokušavali su domaći i dalje, želeli su do gola, ali je poslednja linija Crvene zvezde bila na visini zadatka i nije dozvolila rivalu da se vrati u meč!

Tačku na ovu utakmicu postavio je Aleksandar Katai u 86. minutu, i tada je bilo jasno ko će iz ovog duela izaći kao pobednik!

Uživo,

Radnički Niš - Crvena zvezda: 0:2 (0:1)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica!

90. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade!

86. minut - GOOOOL! Katai je duplirao prednost Crvene zvezde!

79. minut - Radnički želi da stigne do izjednačenja, pokušavaju domaći da ugroze gol Crvene zvezde, ali gosti uspešno otklanjaju svaku potencijalnu opasnost!

68. minut - Kakva je ovo bila šansa za Radnički! Smajlagić je sjajno skočio posle centaršuta sa leve strane, odlično je šutirao glavom ali je Glazer vrhunskom intervencijom sačuvao svoju mrežu!

66. minut - Olajinka je šutirao glavom posle centaršuta Bukarija, međutim, ne dovoljno dobro da savlada Stevanovića!

Crvena zvezda
foto: Starsport

62. minut - Ivanić je šutirao iz daljine, ali je bio neprecizan!

59. minut - Vladan Milojević pravi trostruku izmenu! Na teren su ušli Kraso, Stamenić i Ivanić, umesto Šljivića, Hvanga i Endiajea!

54. minut - Gosti imaju potpunu inicijativu, kruže oko gola Radničkog i strpljivo čekaju novu šansu za gol!

Crvena zvezda, Radnički Niš
foto: Starsport

48. minut - Bukari je šutirao iskosa ali je za malo bio neprecizan!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme!

45. minut - Igraće se još jedan minut sudijske nadoknade!

43. minut - Nova šansa za domaću ekipu! Posle kornera, lopta je došla do Petkovića koji je poslao loptu tik pored desne stative Zvezdinog gola!

42. minut - Prva prava prilika za Radnički! Cvetković je sam sebi napravio prostor i opalio po lopti, a na visini zadatka bio je Glazer!

Crvena zvezda, Radnički Niš
foto: Starsport

39. minut - Muče se domaći fudbaleri sa iznošenjem lopte na protivničku polovinu!

34. minut - GOOOOOL! Zvezda vodi 1:0! Kanga je šutirao sa nekih 20 metara a lopta je na putu do gola zakačila Bakića i tako prevarila maestralnog Stevanovića!

29. minut - Hvang je sjajno šutirao sa nekih 20 metara, ali se golman domaće ekipe ispružio koliko je mogao i odbranio njegov udarac!

Crvena zvezda, Radnički Niš
foto: Starsport

24. minut - Najbolja šansa za Zvezdu na današnjoj utakmici! Posle gužve u šesnaestercu Radničkog, Šljivić je opalio po lopti koja je zakačila prečku!

19. minut - Sada je i Šljivić šutirao ali pravo u Stevanovića!

14. minut - Posle strpljivog napada Crvene zvezde, Olajinka je sjajno šutirao iskosa, ali je lopta protunjala tik pored leve stative Nišlija!

Crvena zvezda, Radnički Niš
foto: Starsport

8. minut - Kanga je oprobao svoj udarac iz velike udaljenost, ali je lopta završila daleko iznad protivničkog gola!

6. minut - Pritiskaju gosti od samog starta, ali još uvek bez konkretnih prilika!

1. minut - Počela je utakmica u Nišu!

Uoči meča:

Poznati sastavi za današnju utakmicu:

Radnički Niš: Stevanović, Bakić, Belaković, Cvetković, Fal, Luković, Petković, Smajlagić, Stojković, Vojnović, Jamkam.

Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Điga, Spajić, Rodić, Hvang, Kanga, Šljivić, Olajinka, Bukari, Endijae.

Radnički je pred meč sa Zvezdom ostao bez trenera, pošto je šef stručnog štaba Nikola Trajković posle poraza od Železničara podneo ostavku.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je danas pred duel sa Radničkim da je usmeren samo na svoj tim, i da nema vremena da prati šta se dešava u Radničkom.

"Fokusiran sam samo na Zvezdu i na moju ekipu. Nemamo vremena da pratimo šta se dešava u Radničkom kada je reč o treneru. Osluškujemo, ali usmeren sam na Zvezdu", rekao je Milojević.

Milojević je rekao da sutra neće zbog povrede moći da računa na Dragovića, kao ni na Lučića koji je doživeo težu povredu i odsustvovaće šest meseci.

"Prve prognoze su pozitivne. Mislim da neće biti dugačka pauza i očekujem ga (Dragović) brzo na terenu. Naš medicinski tim radi ubrzano na saniranju povrede, a posle toga sledi i reprezentativna pauza. Nedostaje nam i Lučić... Videli ste da smo u poslednjih par utakmica imali teže povrede, što nikako nije dobro", dodao je trener Zvezde.

Vladan Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

On je izjavio je da je potebna podrška mladim igračima i da je oni imaju od njega.

"Svakom mladom igraču treba podrška. Svi je imaju od mene, ali biram tim za svaku utakmicu pojedinačno. Na njima je da rade i treniraju, te da budu spremni kako bi izašli na teren i opravdali očekivanja. Imamo mnogo mladih igrača na koje Zvezda računa. Svi vredno rade i čekaju šansu", zaključio je Milojević.

Zvezda je na drugom mestu na tabeli sa bodom manje od prvoplasiranog Partizana, dok Radnički zauzima 14. poziciju na tabeli.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track