KATAI JE STVARNO ČUDO OD IGRAČA, PRAVI ZVEZDIN MAGIKO: Nije se video na terenu, a onda je dao gol kroz noge i rešio pobednika!
Foto: Starsport

čarobnjak

KATAI JE STVARNO ČUDO OD IGRAČA, PRAVI ZVEZDIN MAGIKO: Nije se video na terenu, a onda je dao gol kroz noge i rešio pobednika!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički u Nišu rezultatom 2:0, a golove za crveno-bele u tom važnom meču postigli su Gelor Kanga i Aleksandar Katai.

Aleksandar Katai
foto: Starsport

Ovim trijumfom Crvena zvezda vratila se na lidersku poziciju Superlige, pošto je Partizan u Humskoj izgubio od kruševačkog Napretka rezultatom - 0:1.

Fudbaleri Crvene zvezde dominirali su tokom celog meča u Nišu, šanse stvarali preko Hvana, Olajinke i Endijaja koji se propisno ispromašivao. I Radnički je imao svoje prilike preko Cvetkovića i Smajlagića, ali je uvek golman Glazer bio na visini zadatka.

Vodila je Crvena zvezda u Nišu minimalnim rezultatom do 87. minuta, kada je Aleksandar Katai magičnim potezom rešio pobednika utakmice. Baš onako, u svom stilu, kako samo on ume i zna.

Delije
foto: www.crvenazvezdafk.com

Posle jedne akcije po levoj strani, Milan Rodić je prebacio loptu do Kataija, ovaj ju je primio u šesnaestercu, ispred njega je izašao visoki i snažni štoper Vasilije Bakić. Svojom pojavom pokrio je gotovo ceo prostor, ali Katai je odreagovao kako samo on zna i ume. Šutnuo je loptu kroz noge Bakiću, jedino gde je mogla da prođe, a ona je otišla pravo u mrežu. I onda su Delije pale u trans:

- Ooooo, Katai Magiko! Katai Magiko, Katai Magiko!

Ne treba zaboraviti da je Aleksandar Katai zbog povrede leđa propustio skoro ceo pripremni period koji su fudbaleri Crvene zvezde odradili na Kipru. Trener Vladan Milojević bio je strpljiv sa Zvezdinom desetkom. Dozirao ga je i pomno ga pratio na treninzima šta radi. Odlučio je da mu šansu pruži u derbiju, i to pre Žana Filipa Krasoa. Nažalost, Aleksandar Katai protiv Partizana na Marakani nije imao niti vremena, niti prostora da pokaže koliko zna i koliko može.

Aleksandar Katai
foto: Starsport

Ipak, u utakmici u Nišu Aleksandar Katai demonstrirao je suvi kvalitet. U igru je ušao u 72. minutu umesti Osmana Bukarija. Gotovo da je bio neprimetan do gola. Trčkarao je po centru, odlagao loptu Ivaniću i Krasou. Ali, kada je trebalo da reši utakmicu bio je na pravom mestu. I još jednom dokazao da su ga navijači Zvezde s pravom nazvali - Magiko.

Valja pomenuti da do ove polusezone Vladan Milojević i Aleksandar Katai nisu sarađivali u Crvenoj zvezdi. U svom prvom mandatu na Marakani momak iz Srbobrana radio je sa Nenadom Lalatovićem i Miodragom Božovićem. U drugom mandatu, vratio se Katai na Marakanu kada je trener bio Dejan Stanković, kasnije je sarađivao sa Milošem Milojevićem i jesenas sa Barakom Baharom.

Kurir sport/A. R.

00:33

delije napravile šou sa bakljama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track