STRANI FUDBALER CRVENE ZVEZDE USKORO DOBIJA SRPSKI PASOŠ: Struka je donela odluku, još samo da se završi papirologija!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

mudar potez

STRANI FUDBALER CRVENE ZVEZDE USKORO DOBIJA SRPSKI PASOŠ: Struka je donela odluku, još samo da se završi papirologija!

Fudbal -

Stigao je Naser Điga u smiraj letnjeg prelaznog roka nekako tihoi i u senci u redove Crvene zvezde.

Naser Điga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Profesionalnim odnosom kod trenera Baraka Bahara i igrama u Ligi šampiona, a onda i kod Vladana Milojevića u prolećnom delu prvenstva u crveno-belom dresu Naser Điga zaslužio je pohvale sportskog sektora kluba.

Reprezentativac Burkine Faso Naser Điga (21) u postupku je za dobijanje pasoša Srbije, čime bi FK Crvena zvezda naredne sezone oslobodila mesto jednog stranca. Time bi klub dobio prostora da tokom leta dovede još jednog fudbalera iz inostranstva, van prostora Evropske unije.

Da podsetimo, Naser Điga nalazi se na jednogodišnjoj pozajmici u Crvenoj zvezdi iz Bazela. Stigao je na Marakanu, kada je klub poslao Stefana Lekovića na pozajmicu u Viljareal, sa otkupnom klauzulom u visini od 4.000.000 evra. Ako se informacije o dobijanju pasoša Srbije za Nasera Đigu pokažu kao tačne u narednim mesecima, to znači da će do 15. maja Crvena zvezda aktivirati otkupnu klauzulu i platiti klubu iz Švajcarske 2.000.000 evra na račun obeštećenja. Prošle godine pozajmica je crveno-bele izašla 200.000 evra.

Osman Bukari
foto: Starsport

Trenutno, status stranca u FK Crvena zvezda imaju Naser Điga (Burkina Faso), In Beom Hvan (Južna Koreja), Piter Olajinka (Nigerija) i Šerif Endijaj (Senegal). Srpske pasoše ranije su dobili Osman Bukari i Gelor Kanga.

Dvostruko državljanstvo, na osnovu srpskog porekla odranije imaju Miloš Degenek, Aleksandar Dragović i Marko Stamenić.

Kurir sport

01:40

Dragović posle utakmice protiv Monaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track